DODIK U BEOGRADU: NAJVEĆI POBLEM JE BIH. NE TREBA DA POSTOJI. DRINA NIJE GRANICA

VIJESTI

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a, održao je danas u Beogradu konferenciju za novinare. Iz Medija centra je saopćeno da je tema konferencije “Sa aktuelnom vlašću Republika Srpska stabilna i sigurna i na najvišem nivou srpskog stanovišta”.

“Milorad Dodik nije pobijedio zahvaljujući Vučiću ili Putinu, nego volji naroda u Republici Srpskoj”

“Bosna i Hercegovina je podijeljena država i podijeljenjo društvo. Ne vjerujemo u Bosnu i Hercegovinu koju su nametnuli stranci. Mi vjerujemo u Ustavnu BiH još uvijek. I ako ona bude ugrožavala našu poziciju takvu Bosnu i Hercegovinu ćemo odbaciti i borit ćemo se za dejtonsku Bosnu i Hercegovinu dokle to bude imalo smisla. Današnja Bosna i Hercegovina je nametnuta. Nije ustavna i nije po volji naroda kako je to predviđeno. Bosna i Hercegovina je veoma u lošoj situaciji. Ona nikava i nije bila dobra. Ona je vječito krizno žarište i takva Bosna i Hercegovina nema šanse da takvu situaciju objasnimo nama koji živimo u njoj a ne vama koji ponekat to samo pratite. ” – izjavio je Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a piše Crna-Hronika.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Ovu Bosnu i Hercegovinu su stvorili stranci a ne narodi koji tu žive. Stranci pokušavaju čuvati svoj nered koji su ranije napravili.”

“CIK je nelegitiman ali prihvatamo njihove rezultate”

“Pokušaj da se lažno uvuće koji to nije, Cristian Schmidt koji dolazi iz Njemačke koji nije dobio verifikaciju Saveta bezbjednosti koji to predviđa i on u samo izbornom danu mijenja Izborni zakon što govori apsolutno da Bosna i Hercegovina ne treba ni da postoji. Schmidt je nelegitiman i lažni predstavnik”