DODIK: VI KOJI ŽELITE DA UKIDATE ZAKONE RS-A, BOLJE VAM JE DA UKINETE BIH

VIJESTI

​Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da bi onima koji žele ukidanje Zakona o nepokretnoj imovini bilo najbolje da ukinu BiH.

“To je najproduktivnija stvar koju ovdje mogu da urade i da puste narode da žive i da se organizuju kako žele”, rekao je Dodik za RTRS, komentarišući zahtjev koji je Ustavnom sudu BiH podnio član Predsjedništva BiH Denis Bećirović povodom Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti.

On je podsjetio da je Parlament Republike Srpske donio ovaj zakon u kojem nema ništa sporno, navodeći da je Ustavni sud i do sada osporavao odluke na koje RS, po Ustavu, ima pravo.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

“Ustavni sud, koji je sastavljen da pospremi nered iza stranaca, sada donosi razne odluke, a to što taj sud kaže ne mora značiti da je u pravu. Parlament je donio odluku, funkcionisalo je dok je trebalo, a sad bi oni to da ukidaju”, rekao je Dodik.

On je naglasio da ne postoji državni nivo BiH, već isključivo zajednički nivo ili samo Bosna i Hercegovina.

“Amerikanci mogu da misle da je BiH država, mogu da misle šta god žele. BiH je po Dejtonskom sporazumu ono što mi poštujemo. Dakle, ovim sporazumom je definisano da BiH ima svoj vanjski politički suverentitet, a ne unutrašnji i da nastavlja da živi po organizaciji utvrđenoj Ustavom, koji je, pak, rekao da BiH nema predznak ni države ni republike”, rekao je Dodik.

On je poručio da neće proći forisranje priče o državi, jer je Ustav jasno definisao šta je BiH.