DODIKOVA TELEVIZIJA JAVLJA: Planirano ubistvo državnog tužioca Dubravka Čampare i jednog banjalučkog policijskog načelnika

VIJESTI

Istraživači Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA BiH pretresli su pritvorske jedinice KPZ u Vojkovićima zbog sumnje da su pojedini pritvorenici planirali ubistvo tužitelja Tužilaštva BiH, javili su danas brojni mediji.

Nove informacije o ovom slučaju upravo je objavila banjalučka Alternativna televizija, bliska režimu Milorada Dodika. Prema tim informacijama, pripadnici MUP-a Republike Srpske po naredbi Suda BiH pretresli su šest lokacija na teritoriji Sokoca i Han Pijeska i tom prilikom kod jednog lica u Sokocu pronađeno je oružje – jedan snajper i jedna automatska puška. Kuća u kojoj je navedeno oružje pronađeno je u vlasništvu osobe inicijala M. Š.

alt

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

 

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević izdao je naredbu svim Policijskim upravama kojom nalaže da se podignu mjere bezbjednosti zbog saznanja da su planirala dva ubistva.

“Od Državne agencije za istrage i zaštitu zaprimili smo saznanja da za sada neidentifikovana grupa pritvorenika iz predmeta koji se odnosi na dešifrovanje ‘Sky’ aplikacija preuzima konkretne aktivnosti na organizaciju ubistva tužioca Tužilaštva BiH Dubravka Čampare. Ubistvo se planira kao poruka tužiocima Tužilaštava BiH”, kazao je Kostrešević.

Navodno, ista grupa pritvorenika priprema i ubistvo neimenovanog načelnika Policije iz Banja Luke.

“Nalaže se svim Upravama da preduzmu pojačane mjere i aktivnosti na svome području, te u slučaju dolaska do korisnih informacija odmah obavijeste Upravu za organizovani i teški kriminalitet”, potvrdio je za ATV direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.