Kategorije
VIJESTI

Dogodilo se nešto što je od historijske važnosti za BiH i njenu budućnost, Christian Schwarz-Schilling, bivši visoki predstavnik se oglasio: “Čestitam Adisu Ahmetoviću, Borisu Mijatoviću i svima ostalima!”

Bivši visoki predstavnik u BiH Christian Schwarz-Schilling komentirao je za Klix.ba Rezoluciju o BiH koju je danas usvojio njemački Bundestag.

Kako je rekao Schwarz-Schilling danas je na prijedlog Koalicije u Bundestagu sa ogromnom većinom usvojena Rezolucija o podršci Bosni i Hercegovini.

“Ona predstavlja dokument od historijske važnosti za Bosnu i Hercegovinu i njenu budućnost. Meni, pošto sam se u moje vrijeme kao pripadnik Bundestaga borio za ovakve slične rezolucije o Bosni i Hercegovini je jasno kolika je uloga ovog dokumenta za jednu novu perspektivu i konstruktivnu politiku BiH na putu prema EU”, naveo je Schwarz-Schilling.

Vrlo je važno naglasiti, navodi Schwarz-Schilling, da je veći dio opozicije, tj. demokratsko-kršćanska unija CDU/CSU glasala za rezoluciju.

“Što nam jasno govori da su prepoznali važnost i značaj ovog dokumenta. Vrlo sam zadovoljan i čestitam Adisu Ahmetoviću, Borisu Mijatoviću i svima ostalima koji su predano radili na ovoj Rezoluciji”, zaključio je Schwarz-Schilling.

Podsjećamo, zastupnici njemačkog Bundestaga na današnjem zasjedanju usvojili su odluke koje se tiču Bosne i Hercegovine, a između ostalog, usvojena je i rezolucija pod nazivom “Podrška Bosni i Hercegovini na putu ka boljoj budućnosti”.