Đokovićev otac ponovo uzburkao javnost: Novak je znak da Srbi nisu genocidan narod

VIJESTI

Otac jednog od najvećih tenisača svih vremena Novaka Đokovića, Srđan Đoković poznat je po svojim kontroverznim stavovima, a pažnju je nastavio plijeniti gostovanjem na K1 televiziji.

Stariji Đoković rekao je da je Novakov nastup na svjetskoj sceni vrlo važan za srbijanski narod.

“Prvo da vam kažem da se on pojavio u najgore vrijeme za Srbiju i za srbijanski narod u posljednjih 50 godina. On se pojavio kao proviđenje i kao znak da mi nismo genocidan narod, da smo mi dio stare evropske civilizacije, da nemamo čega da se stidimo. Pokazao je da je nemoguće da neko takav, dečko koji je cijenjen u čitavom svijetu i ima poštovanje, da je nemoguće da dolazi iz lošeg naroda, kako su htjeli da nas predstave ti čuveni zapadnjaci. Pokušavaju i dalje tako da nas predstave, ali mi smo čvrsti, uz svoju vjeru i narod, ništa nas ne može pokolebati, ako smo zajedno kada je najteže”, rekao je Srđan gostujući na K1 televiziji.

Novakov otac se osvrnuo i na situaciju u Australiji, odnosno da li se išta promijenilo u odnosu na posljednji Australian Open s kojeg je teniser deportovan.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

“Isti kakav je bio kada je bio kada su ga protjerali isti ti, moram da biram riječi, nisam ih birao onda kada su mi držali dijete u zatvoru sedam dana. To je sramota svih sramota gospodara svijeta. On je bio u zatvoru. Kada je gledao na stotine Srba, koji su mu pružali podršku… Sada nije mogao ni da čuje, ni da vidi te ljude koji su mu pružali podršku. Oni su htjeli jednostavno da ga slome i unište i da pokažu preko njega, koji je bio najbolji na ATP listi, da mogu da rade šta hoće. Dok je letio između Dubaija i Melbournea, promenili su zakon gdje nevakcinisani ne mogu da uđu u zemlju. On nije tamo išao svojevoljno, on je bio u dogovor sa Teniskim savezom Australije. Ista situacija je i sada, ne znam da li će se promijeniti, ali to nije ni važno. On je ostvario veliku pobjedu, veću od 10 Australian Opena. Više i ne brojim koliko ih je uzeo. Njegova pobjeda se ogleda u tome, što su sve te ljude iz tog zatvora poslije osam godina pustili”, istakao je Đoković, prenosi Telegraf.

U tom kontekstu osvrnuo se i na Rogera Federera, legendarnog Švicarca koji je nedavno završio karijeru.

“Da li mislite da će neko da lobira? Naravno da neće, njima nije u interesu da igra, on je i dalje najbolji. Neka urade šta misle, bit će najbolji sportista svih vremena, teniser je odavno. Po svim pokazateljima je tako, u naredne dvije godine će biti tako, toliko planira da igra na vrhunskom nivou. Način na koji Federer igra, moj sin nikada neće tako igrati, zarad drugih stvari koje nemaju veze sa sportom. On je Srbin i član porodice Đoković i tako se ponašati neće”, zaključio je Srđan.

Njegove riječi brzo su se proširile regijom. Dodao je da je Novaku zabranjen dolazak u New York jer je u Wimbledonu pokazao da je najbolji igrač na svijetu.