Dragan Čović javno poručio visokom predstavniku: “Christian Schmidt mora spriječiti pretvaranje FBiH u bošnjački entitet”

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH Dragan Čović izrazio je u petak očekivanje da će visoki međunarodni predstavnik Christian Schmidt.

nametnuti izborne propise kako bi se provela presuda ustavnoga suda u predmetu Ljubić i spriječilo pretvaranje Federacije BiH u bošnjački entitet.

“Nadam se da će (Schmidt) ispoštovati odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Uvjeren sam da ćemo u tom slučaju na ove izbore ići relaksirano od pritiska.

Oni dolaze od značajnog dijela bošnjačkih stranaka s nakanama da transformiraju Federaciju BiH u unitarni prostor,

bošnjački prostor i entitet jednog naroda”, rekao je Čović u Širokom Brijegu gdje je bio na svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

Dodao je da se protivi nametanju odluka međunarodnih autoriteta u zemlji, no da nakon što je nedavno napravio određene preinake taj posao ‘mora završiti uravnoteženo do kraja’.

Čović je dodao da Hrvati okupljanjima u Širokom Brijegu nastoje poslati poruku da grade europsku Bosnu i Hercegovinu – prenosi N1 Hrvatska.

“Visoki predstavnik treba pratiti takve nakane i ja sam uvjeren da će on tako i učiniti”, naveo je.

Visoki međunarodni predstavnik Christian Schmidt nametnuo je potkraj jula samo tehničke izmjene Izbornog zakona.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
UŠASNA TRAGEDIJA: VOZAČ UMRO ZA VOLANOM, POVRIJEĐENO JOŠ PET OSOBA

Vozač (59) GSP preminuo je večeras tokom vožnje u Beogradu. Kako saznaju mediji, sve se odigralo na ulgu Trgovačke i Pročitaj više

Dejan priznao da je prešao u islam, ali sve Dalilino spalio: Ni mrtav se ne bih pomirilo s njom! Ovo su mu planovi s frizerkom!

Dejan Dragojević, koji je priznao da je promijenio vjeru u islam, na sve načine pokušava da svoju vezu sa frizerkom Pročitaj više

Počelo je snimanje filma o legendarnom Džeju Ramadanovskom: Evo ko tumači glavnu ulogu, a u pitanju je poznati denser!

Film o pokojnom pjevaču, Džeju Ramadanovskom, počeo je da se snima prije dvije nejdelje, a denser, koji će ga glumiti Pročitaj više

SVI SU TI SPAVALI SA ŽENOM, CEO STRUČNI ŠTAB! Murinjo mu surovu istinu SASUO U LICE, o onda je između njih SVE PUKLO!

Poznati fudbaler Mesut Ozil odlučio je nedavno da okači kopačke o klin, i ode u zasluženu penziju. Možda mu je ovo i Pročitaj više