Dragičević: Da se i ja probudim sa vijestima da je krenulo hapšenje ubica Davida

Nakon što je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pokrenulo istragu za ubistvo Dženana Memića uslijedila su privođenja policajaca koji se dovode u vezu sa ovim predmetom. Pod lupom istražnih organa Tužilaštva BiH nalazi se i sutkinja Dalida Burzić, koja je danas suspendovana. Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, u razgovoru za N1 kazao je da očekuje da se i on “jednog jutra probudi sa viješću da je krenulo hapšenje ubica Davida Dragičevića”.

Vjerujemo da je ovo pokretanje istrage u slučaju Dženan Memić i vama dalo nadu. Kako komentarišete sve što se dešava?

Kao što je naš advokat Ifet Feraget rekao – ova dva slučaja su braća blizanci, i po svojoj surovosti i po načinu na koji su pravosudno-policijski organi pokušali zataškati ova dva ubistva. Ja od prvog dana stojim iza svakog imena policajca i političara koji stoje iza ubistva i otmice moga djeteta. Ministra Lukača, koji je na čelu zločinačkog MUP-a RS, držim najodgovornijim za otmicu, mučenje i ubistvo Davida. On će kad tad odgovarati.

Koje su posljednje informacije u vezi sa vašim slučajem?

Tužilaštvo BiH na čelu sa tužiteljicom Ozrenkom Nešković vrlo ozbiljno radi na ovom predmetu i skuplja dokaze. I ja sam dao izjavu. Očekujem da se i ja jednog jutra probudim sa viješću da je krenulo hapšenje ubica Davida Dragičevića.

N1 televizija kontaktirala je policajca Nermina Šehovića koji je vodio istragu o slučaju Memić i koji radi svoje funkcije ne može govoriti javno, ali nam je dao odobrenje da koristimo snimak njegovog svjedočenja. Mi taj snimak nikada nismo dobili sa Suda BiH. Šta mislite zašto?

Očigledno je da je sama opstrukcija i to da vas je BH Telecom izbrisao iz svoga programa. Ovo jasno pokazuje kako režim i svi oni koji su upetljani su u strahu od istrage. Ova dva monstruozna slučaja odredit će i smjer u kojem se kreće država Bosna i Hercegovina. Samo rješavanjem ubistava Davida i Dženana Bosna i Hercegovina može krenuti naprijed i da ljudi ovdje vrate povjerenje u pravosudni sistem. Dalida Burzić je za sedam minuta, kao i tužioci u Banjaluci Lepir i Vrećo, mogli su riješiti ove slučajeve. Ne, oni su stali u zaštitu kriminala i ubica.

Prisustvovali ste brojnim suđenjima za organiziranje grupe koja je prikrivala dokaze u ovom slučaju. Šta vas je najviše šokiralo na tim svjedočenjima?

Najviše me šokiralo da ti ljudi, koji su to uradili, da tako hladnokrvno nastupaju i da se smiju. Mi smo dokazali da to neće moći proći. Oni i njihovi advokati ne bi se tako ponašali da nisu dobili mig sa vrha države. Jednom svemu tome mora doći kraj, i nadam se da je on blizu.

Vi ste jedno vrijeme i kampovali ispred Tužilaštva BiH. Da li je bilo pomaka u vašem slučaju, hoćete li opet u šator ako bude neophodno?

Neću. Ja sam dobio pismene garancije i ta moja borba je poslužila svrsi. Moja vjera je sada u Tužilaštvu BiH. Ako ne bude – onda moram sam ići po pravdu. Ako država Bosna i Hercegovina i njene institucije, koje su zadužene, ne urade ono što bi trebale – ja neću onda imati ništa drugo da uradim.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
EMOTIVAN PRIZOR: Bh. reditelj Danis Tanović podijelio snimak o opravku sina Orhana (VIDEO)

Djelimičan proces oporavka ovaj bh. reditelj je podijelio u kratkom videu. Bh. oskarovac i reditelj Danis Tanović na svom Instagram profilu podjelio Pročitaj više

SVE SPREMNO ZA GOSTE: Hotelijeri u Neumu najavljuju rekordnu sezonu, smještaj skuplji za…

Neumljani će 2022. godinu upamtiti i po dovršetku dva velika cestovna projekta: magistralne ceste Stolac – Neum i Pelješkog mosta. Pročitaj više

ANDREJ NIKOLAIDIS ZA SB: “Aleksandar Vučić je vrlo opasan. Fokus njegovog Srpskog sveta više nije ni Kosovo ni Crna Gora, nego dio Bosne i Hercegovine”

Aleksandar Vučić je opasan, vrlo opasan protivnik. Pogledajte šta je tip uspio: da mu Vašington dozvoli da preuzme Crnu Goru, Pročitaj više

ESAD DURAKOVIĆ NA PROTESTIMA U SARAJEVU: “Vi ste, gospodine Schmidt, na dramatično pogrešnom putu, vodite ovu zemlju ka etničkom sukobu i krvoproliću!”

Demokratski svijet i mi, građani ove zemlje, šokirani smo, gospodine Schmidt, vašim antidemokratskim mjerama i političkim nasiljem koje provodite u Pročitaj više