Drama u Sarajevu: Meho prijetio supruzi pa ga punac, zakačenog za vozilo, vukao deset metara, spasila ga policija

Pripadnici policijske uprave Centar Sarajevo jučer su priveli Mehu Koraća ( 27) iz Sarajeva zbog ugrožavanja sigurnosti na štetu svoje supruge M. B. Incident se desio u strogom centru Sarajeva. Korač se zakačio za vozilo kojim je došla supruga s ocem.

Spasila ga je, kako nezvanično saznaje portal “Avaza”, policija nakon što ga je punac nekoliko metara vukao vozilom.

Danas pušten na slobodu
Kako je za portal “Avaza” potvrdio advokat Duško Tomić, Korać je ispitan nakon čega je danas pušten na slobodu.

Tomić nam je potvrdio da je Korać nedavno izašao iz pritvora nakon što se nagodio na godinu zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti ozbiljnom prijetnji smrću supruzi M. B. s kojom se razvodi i ima dvoje djece.

– Žena s kojom se razvodi došla je jučer kolima s ocem. Meho je došao da preuzeme djecu i navodno je njenom ocu rekao: “Trebao sam vas prošli put pobiti”. Međutim to se utvrdilo da i nije baš tako i ja sam njega izvukao prije deset minuta iz pritvora, odnosno pušten je da se brani sa slobode. Incident se desio jučer iza Centra BBI, Meho je zadobio lake tjelesne povrede, punac je dao gas ničim izazvan i vukao ga jedno deset metara i Meho je završio u Hitnoj – kazao je za “Avaz” Tomić.

Dokazi ne ukazuju da je bilo prijetnji
Advokat Tomić je dodao da nije uvjeren da dokazi koje imaju mogu potvrditi sumnju da je počinjeno krivično djelo ugrožavanja sigurnosti.

– Obavio sam razgovor s tužiocem i dokazi i snimci videonadzora, a tu je bilo i više svjedoka, ukazuju da nema govora o prijetnji- kazao je Tomić.

Avaz

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Kako je Bojan Prodan, koji je pretukao povratnike Fadila i Ajšu Memišević, mučki ubio starca 2008. godine

Policija u Višegradu uhapsila je 36-godišnjeg Bojana Prodana zbog razbojništva i brutalnog premlaćivanja povratnika Fadila i Ajše Memišević u selu Pročitaj više

Nurkić i Pomozi.ba će pokriti svu materijalnu štetu kod Ajše i Fadila Memišević

"Jusuf Nurkić i Pomozi.ba organizacija zajednički će pokriti svu materijalnu štetu kod Ajše i Fadila Memišević, a i više od Pročitaj više

POSVETILA SE VJERI: Pokrivena Selma Bajrami traži mir u ramazanu

Selma Bajrami će mjesec posta – ramazan iskoristiti kako bi akumulirala svoje tijelo i dušu. Uz post, ibadete, kako nam Pročitaj više

Bard bh. glumišta Josip Pejaković progovorio je bez imalo ustručavanja: “Bosanac mora biti daleko najbolji da bi mu priznali prosječnost”

Na Svjetski dan teatra, 27. marta, u Narodnom pozorištu Sarajevo bit će upriličeno Veče povodom 55 godina umjetničkog rada glumca Pročitaj više