Drašković kazao istinu o ubijenoj djeci u Sarajevu pod opsadom, na Palama ga proglasili nepoželjnim!

VIJESTI

Srbijanski političar i književnik Vuk Drašković proglašen je danas za nepoželjnu osobu u opštini Pale, u Bosni i Hercegovini, zbog izjave o ubijanju sarajevske djece za vrijeme opsade.

Odbornici Skupštine opštine Pale proglasili su Draškovića nepoželjnom osobom zbog, kako su naveli, “neprimjerenih i netačnih navoda da je granatama sa Pala ubijeno 1.000 djece u Sarajevu” tokom rata od 1992. do 1995. godine.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina, iz SNSD-a, rekao je da je Drašković “izgovorio niz neistina o Palama na račun Srba u proteklom ratu”. Škipina je kazao da je zaključak o proglašenju Draškovića nepoželjnom osobom na Palama donijet kao odgovor na inicijativu predsjednika Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Јahorina” Nedeljka Eleka.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

U dopisu Skupštini opštine Pale, Elek je naveo da je Drašković 2. oktobra izjavio na televiziji da je granatama sa Pala ubijeno 1.000 djece u Sarajevu, i dodao da “takve laži nanose ogromnu štetu opštini”.

Poruka za Škipina i Eleka
Ma koliko istina boljela, ne bi bilo loše da Škipin i Elek pogledaju neke fakte o opsadi Sarajeva.

Znaju li da je u prosjeku je 329 projektila ispaljivano na grad dnevno? Da je na Sarajevo za vrijeme opsade ispaljeno oko 50.000 tona topničkih projektila, a 22. jula 1993. u jednom danu na Sarajevo je ispaljeno 3.777 granata.

Podsjetit ćemo ih i na jednu izjavu ratnog zločinca Radovana Karadžića od 8. aprila 1992.:

“Grad će biti bombardiran od Pala ako policija ne oslobodi tjelohranitelja Nikole Koljevića.”

Dodajmo i ako ih zanima ko su bila ubijena djeca u Sarajevu da mogu posjetiti Facebook stranicu Sniper Alley, gdje mogu pogledati lica ubijene djece, njihove godine i saznati kako su izgledale njihove zadnje sekunde života.