DRUŠTVENE MREŽE GORE: Ivica Puljić upitao kako je BiH preživjela nakon 2014. godine, uslijedila je burna rasprava…

VIJESTI

“Po meni – da Bogdom nije bilo nacionalnih stranaka BiH je mogla biti moderna, suverena država, a ne prćija nacionalista, šovinista i lopova”, poručio je Puljić.

-Kako li samo BiH preživi nakon izbora 2014.godine kada su u Predsjedništvo ušli Izetbegović, Ivanić i Čović? Kako li preživi bez Komšića čiji glasači kažu da je on patriota koji drži BiH cijelu. Kako li sve prođe bez njega? Kako BiH preživi bez njegovog liderstva i mudrosti?, upitao je na društvenim mrežama bh. novinar Ivica Puljić.

Nakon ovog pitanja uslijedila je burna rasprava.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

 

Nakon toga Puljić je postavio ješ nekoliko pitanja:

-Pitanja: Kakva bi situacija u BiH bila da 2006.godine Bošnjaci nisu prvi put izabrali Ž.Komšića u Predsjedništvo? Zašto se, nakon drugog biranja Komšića, Čović okrenuo Dodiku? Kako su do tada HDZ i SDA, mirno, zajednički, koaliciono i jaranski surađivali (uništavali) do 2010, upitao je Puljić, te na neka od pitanja i sam odgovorio:

-Što se mene tiče zajednički su je uništavali, ali barem nije postojala ovakva duboka međusobna bošnjačko-hrvatska mržnja. Po meni – da Bogdom nije bilo nacionalnih stranaka BiH je mogla biti moderna, suverena država, a ne prćija nacionalista, šovinista i lopova, poručio je Puljić.

(SB)