Kategorije
VIJESTI

Državni parlamentarac Zlatko Miletić bez imalo straha poručio: “To je banda pohlepnika”

“To je banda pohlepnika”, poručuje delegat u Domu naroda PSBiH Zlatko Miletić nakon što je jučer na hitnoj sjednici ovog doma usvojen Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu, a čime je podržano je i povećanje plata parlamentarcima i ministrima za 500 KM.

No, porast plata nije jedina beneficija za zvaničnike “ugrađena” u ovaj budžet.

“Povećali su troškove za telefone za milion i stotinu hiljada, naknade troškova zaposlenika i skupštinskih zastupnika su 10 miliona više, za energiju dva miliona više, tri milona više za sitni materijalni pribor, materijalne nabavke i usluge su za 25 miliona više, tehničko održavanje četiri miliona više, kapitalni izdaci sedam miliona.

Kada je u pitanju gorivo – tu su ukalkulisali cijenu misleći da će službenim autima ići na predizborne skupove”, navodi delegat Zlatko Miletić gostujući u programu N1.

Ne samo zbog ovakve strukture budžeta u periodu dok se građani bore protiv siromaštva, već i zbog činjenice da BiH nije imala budžeta za proteklu godinu, Miletić je vladajuće prijavio Tužilaštvu BiH.

I od građana, dodaje, očekuje isto – da se probude.

“S obzirom na Čovićeve prijetnje da neće dozvoliti implementaciju rezultata izbora, mi ćemo biti u velikim problemima.

Također, on sugeriše ‘bošnjačkim’ partijama da ne stavljaju Hrvate prve na liste kako ne bi ušli u Dom naroda – to je fašizam”, stava je Miletić.

Podsjetimo, nakon jučerašnje sjednice Miletić je pojasnio kako će njegova plata sa posljednjim povećanjem preći iznos od 5.000 KM.

Za razliku od njega, kako kaže, za one koji uživaju dodatne privilegije plata će doći i do 8.000 kada se sve sabere, a primanja pojedinaca koji imaju i mirovinu će ići i do 10 hiljada KM, prema njegovim riječima.

Napišite Komentar..