ELVEDIN PEZIĆ: ,,NE DOLIČI ŽENI KOJA NOSI HIDŽAB DA SJEDI U NARGILA BARU”

Islamski tumač Elvedin Pezić, kojeg na Facebooku prate 240 hiljade osoba, poslao je upozorenje građanina Bosne i Hercegovine.

Naime, portal Crna Hronika prenosi kako se Pezić obratio povodom problema konzumiranja duhana i nargila, te sjedenja u ugostiteljskim objektima gdje se služi navedeno.

,,Ne doliči ženi koja nosi hidžab da sjedi u nargila baru !!!
Ne sramotite hidžab !!!”

Komentari na ovu objavu Pezića su različiti, izdvajamo sljedeće:

,,Ne dolice dugi nokti.Ne dolici napuhane usne.Ne dolici sminke ko maltera.Ne dolici gore hidzab,dole se utegla…Nargila najmanji problem.Opet mi ne pokrivene haman gologuze hodamo…Tako da neka nam je Bog na pomoci.”

,,Hidzab ne moze niko osramotiti!!! Moze insan greske praviti,ali time ne moze osramotiti Allahov propis,vec samo moze reci o sebi i svom stepenu razumjevanja i praktikovanja vjere.”

,,Poštovani, ne doliči ni muskima da su njihove žene pokrivene,a oni idu na plaže i oči im ispadose za drugima, Selam”

,,Naravno da ne dolici to al i braci da salju udatim zenama pod hidzabom poruke…..”

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
SANJU VULIĆ UHVATILA VELIKA PANIKA: “Amerika štiti one koji mi prijete”

Pričajući o slobodi govora, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Sanja Vulić, navela je Pročitaj više

PIJAN I DROGIRAN PREGAZIO ŽENU PA POBJEGAO

D. B. (39) iz Futoga lišen je slobode zbog sumnje da je pregazio ženu K. S. (84) na raskrsnici ulice Pročitaj više

ŽELJKA CVIJANOVIĆ OSUDILA NAPAD NA POVRATNIKE: “Zgrožena sam brutalnošću i smatram nedopustivim ugrožavanje bilo čije lične bezbjednosti i imovine u RS-u”

Ona je pozdravila brzu reakciju MUP-a Republike Srpske, istakavši da očekuje da nadležne institucije adekvatno sankcionišu izvršioca ovog razbojništva. Predsjedavajuća Pročitaj više

Sin napadnutih povratnika: Najvažnije je da se majka i babo oporave, oni su jedini istinski povratnici tu

Hasib Memišević, sin Fadila i Ajše Memišević koji su brutalno pretučeni u selu Omeragići kod Višegrada, kazao je u izjavi Pročitaj više