ELVIR SEJFIĆ LIKVIDIRAO MUŠKARCA, PA AUTOMOBILOM JURIO ZA PLANJOM

VIJESTI

Sejfić je Planjinog prijatelja napao kod pijace Markale gdje ga je nekoliko puta izbo nožem, dok je Planja uspio pobjeći

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajeva uhapsili su Elvira Sejfića koji je večeras nožem ubio jednu osobu i teško ranio Sulju Planju poznatijeg kao Suljo Domac u centru Sarajeva.

Kako saznajemo iz pouzdanih izvora, Planja i osoba koja je večeras ubijena već neko vrijeme su maltretirali Sejfića. Otimali su mu novac, prijetili i zastrašivali ga i to je, za sada, navedeno kao glavni motiv za večerašnji napad.

Sejfić je Planjinog prijatelja napao u blizini pijace Markale gdje ga je nekoliko puta izbo nožem, dok je Planja uspio pobjeći.

Nakon toga, kako saznajemo, Sejfić je automobilom krenuo za Planjom te ga je sustigao u blizini Velikog parka u Sarajevu gdje mu je nožem zadao više ubodnih rana.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Podsjećamo, osoba inicijala M.H. preminula je uslijed zadobijenih povreda, dok je Suljo Planjo teško ranjem prebačen u bolnicu gdje mu se ljekari bore za život piše Oslobođenje.

Suljo Planja poznatiji kao Suljo Domac rođen je 1977. godine gdje je i nastanjen. Domac je dobro poznat sarajevskoj policiji po raznim krivičnim djelima. Više puta je hapšen zbog droge, nanošenja teških povreda, pucnjava, tuča… Prije pet godina, vozilom ga je pokušao ubiti Eldin Mulić u ulici Koševo.

Ove godine u maju je brutalno pretučen u ulici Sutjeska, a Domac tada nije htio otkriti policiji ko ga je pretukao.

Prošle godine u februaru mjesecu je izboden i završio je u bolnici sa povredama opasnim po život. Tada se Domac sukobio sa Emirom Bibanovićem, a sukob se opet desio u samom centru Sarajeva u ulici Sutjeska.

Prije tri godine Suljo Domac je krao struju, pa je zapalio kamp prikolicu u kojoj je živio. U kamp-prikolici je u trenutku izbijanja požara istovremeno radilo sedam potrošača, među kojima su bile i dvije kvarcne grijalice.