ERDOGAN: GRAĐANI BIH I TURSKE ĆE USKORO PUTOVATI SA LIČNIM KARTAMA

Odnosi Turske i Bosne i Hercegovine su na izuzetnom nivou, osim političkih, vojnih i ekonomskih odnosa, naše istorijske, ljudske i kulturne veze čine osnovu naših odnosa i nastavićemo da ih jačamo, istakao je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan nakon sastanka sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Erdogan je najavio da bi građani Turske i Bosne i Hercegovine uskoro mogli putovati između dvije zemlje samo sa ličnim kartama. O ovom pitanju su se usaglasili turski predsjednik i sva tri člana Predsjedništva BiH, te će ono biti upućeno u dalju proceduru.

Prema njegovim riječima, postoji prostor za unapređenje bilateralnih odnosa.

“Možemo unaprijediti međusobnu trgovinu. Veliku važnost pridajemo i projektu autoputa Sarajevo – Beograd, koji smo pokrenuli 2019. godine. Ovaj projekat smatram mirovnim projektom koji će povezati ne samo zemlje, nego i narode regije”, naglasio je Erdogan, te dodao da je neophodno što prije ukloniti postojeće probleme kako bi projekat nastavio sa realizacijom.

Erdogan je potvrdio podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH.

Osvrnuo se i na predstojeće Opšte izbore u BiH.

“Želim da izborni rezultati budu u korist cijele Bosne i Hercegovine, mi smo spremni dati sve od sebe da se preveziđu određeni problemi unutar BiH”, rekao je Erdogan.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
EMOTIVAN PRIZOR: Bh. reditelj Danis Tanović podijelio snimak o opravku sina Orhana (VIDEO)

Djelimičan proces oporavka ovaj bh. reditelj je podijelio u kratkom videu. Bh. oskarovac i reditelj Danis Tanović na svom Instagram profilu podjelio Pročitaj više

SVE SPREMNO ZA GOSTE: Hotelijeri u Neumu najavljuju rekordnu sezonu, smještaj skuplji za…

Neumljani će 2022. godinu upamtiti i po dovršetku dva velika cestovna projekta: magistralne ceste Stolac – Neum i Pelješkog mosta. Pročitaj više

ANDREJ NIKOLAIDIS ZA SB: “Aleksandar Vučić je vrlo opasan. Fokus njegovog Srpskog sveta više nije ni Kosovo ni Crna Gora, nego dio Bosne i Hercegovine”

Aleksandar Vučić je opasan, vrlo opasan protivnik. Pogledajte šta je tip uspio: da mu Vašington dozvoli da preuzme Crnu Goru, Pročitaj više

ESAD DURAKOVIĆ NA PROTESTIMA U SARAJEVU: “Vi ste, gospodine Schmidt, na dramatično pogrešnom putu, vodite ovu zemlju ka etničkom sukobu i krvoproliću!”

Demokratski svijet i mi, građani ove zemlje, šokirani smo, gospodine Schmidt, vašim antidemokratskim mjerama i političkim nasiljem koje provodite u Pročitaj više