Ervin Kiselica: Kod komšije sam, pijem kafu, bomba je još tu, ispred kuće

Ervin Kiselica jučer je ispred kuće u Godijenu kod Foče pronašao bombu. Ovu informaciju objavilo je Udruženje žrtava rata Foča 92-95 objavilo.

Na videu koji su objavili vidi se bomba i Ervin Kiselica koji govori da je obavijestio Žandarmeriju, ali da oni nisu željeli ukloniti ih.

To je i sam Kiselica potvrdio za portal “Avaza”.

– Bomba je još tu. Policija je bila, zadržali su se kratko i rekli da će biti uklonjena. Postavili su žutu traku. Bomba je još ispod trešnje, a ja kod komšije pijem kafu – govori nam na Kiselica.

Volume 0%

Čeka dolazak deminera
Kaže da je 1992. godine protjeran sa ovog područja. Trenutno živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama. U rodnu grudu se vraća jednom godišnje na odmor.

– Ovdje odmaram, radim oko kuće, sređujem. Jučer sam uočio bombu, ona je na svega metar-dva od kuće. Rekli su mi da će trebati pet do šest dana da dođe ekipa da se bomba ukloni. Treba doći Civilna zaštita, ali oni prvo moraju poslati dopis u Trebinje, jer mi tamo pripadamo – dodaje Kiselica.

Ipak, naglašava da ne zna ko je i zašto ostavo ispred njegove kuće.

Nesebično pomaže
Iz Udruženja žrtava rata Foča 92-95 navode da je Ervin Kiselica čovjek porijeklom iz Šuba, divnog mjesta pored Godijena.

– Našem prijatelju, velikom čovjeku i dobročinitelju je podmetnuta nije manje, ni više nego “bomba” ispod šljive na njegovom imanju. Ljudi koji nesebično pomažu Foču, Fočake i isprate svaki događaj u Foči – navode iz Udruženja.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
JEZIVE SCENE: Mladić i djevojka motornim sankama sletjeli u provaliju i poginuli

Prema nezvaničnim saznanjima, grupa mladih upoznala se u kafiću, odakle su usred noći krenuli u vožnju motornim sankama. Mladić i Pročitaj više

NA TAKMIČENJU U SRBIJI BOŠNJAČKOJ DJECI DIJEILI KROASANE SA SVINJETINOM

Na današnjem okružnom takmičenju iz matematike u Kraljevu, djeci iz Novog Pazara i Tutina, učesnicima takmičenja, organizatori su navodno podijelili Pročitaj više

MAGAZINOVIĆ BACIO RUKAVICU U LICE DODIKU NAKON PRIJETNJI: “Uskoro sam u Banjoj Luci, pošto se počeo baviti…”

Podržavam opravdani zahtjev Denisa Bećirovića Pravobranilaštvu BiH za informacijom o njihovim aktivnostima u vezi konačnih i obavezujućih odluka Ustavnog suda Pročitaj više

NEZIR PIVIĆ DEMOLIRAO LIDERA NIP-a: “Konakoviću, Hrvatska je izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu, presude Haškog tribunala to dokazuju”

"Izgleda da ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine ni pravosnažne presude Haškog suda neće spriječiti da na glas kaže ono Pročitaj više