EVO KADA POČINJE PODJELA PAKETA POMOĆI OD 500 KM SOCIJALNO UGROŽENIM U FBIH

Podjela paketa pomoći za socijalno ugrožene u Federaciji počinje sutra i kreće se od Unsko-sanskog kantona, potvrdio je za Faktor Husein Kličić, predsjednik Crvenog križa Unsko-sanskog kantona. Korisnici će dobiti brašno, ulje, šećer, so, konzerve i deterdžent.

Podjela paketa pomoći u vrijednosti od 500 KM predviđena je Uredbom za pomoć stanovništvu Vlade Federacije BiH koja je donesena u julu. Paketi su do sada trebali biti podijeljeni, ali zbog problema na terenu podjela počinje tek sutra.

Ovom pomoći je obuhvaćeno oko 17.000 korisnika.

Pakete je bila dužna osigurati Federalna direkcija za robne rezerve, a za podjelu je zadužen Crveni križ.

– Mi smo spremni, skladišta su spremna, prva tura robe dolazi i onda čekamo sutradan drugu turu brašno, tako da možemo objediniti paket i početi sa podjelom.

Pomoć će se dijeliti u skladištima Crvenog križa na području svake općine. Tu mogu doći kamioni, viljuškari da se to može istovariti, distribuirati, spakovati. Ovdje će dolaziti korisnici – govori nam Kličić.

Objašnjava zašto je podjela predviđena u dvije ture i to u septembru i novembru.

– Tako je Vlada FBiH napravila plan, isporuku jednog dijela paketa za porodice koje imaju jednog, dva ili tri člana ide sada, a druga tura koja ima više članova u novembru. I u prvom i u drugom krugu bit će kompletan paket za korisnike.

Nećemo započeti distribuciju dok se ne kompletira set koji korisnici treba da dobiju. Dobili smo spiskove centara za socijalni rad, čekala se samo roba. Ljudi koji nisu na spisku ne mogu tražiti pojašenje kod nas već kod centara za socijalni rad.

Roba će se prevesti za one koji nisu pokretni – kaže Kličić.

Nakon USK, uslijedit će podjela paketa u Tuzlanskom, Posavskom kantonu…

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
UŠASNA TRAGEDIJA: VOZAČ UMRO ZA VOLANOM, POVRIJEĐENO JOŠ PET OSOBA

Vozač (59) GSP preminuo je večeras tokom vožnje u Beogradu. Kako saznaju mediji, sve se odigralo na ulgu Trgovačke i Pročitaj više

Dejan priznao da je prešao u islam, ali sve Dalilino spalio: Ni mrtav se ne bih pomirilo s njom! Ovo su mu planovi s frizerkom!

Dejan Dragojević, koji je priznao da je promijenio vjeru u islam, na sve načine pokušava da svoju vezu sa frizerkom Pročitaj više

Počelo je snimanje filma o legendarnom Džeju Ramadanovskom: Evo ko tumači glavnu ulogu, a u pitanju je poznati denser!

Film o pokojnom pjevaču, Džeju Ramadanovskom, počeo je da se snima prije dvije nejdelje, a denser, koji će ga glumiti Pročitaj više

SVI SU TI SPAVALI SA ŽENOM, CEO STRUČNI ŠTAB! Murinjo mu surovu istinu SASUO U LICE, o onda je između njih SVE PUKLO!

Poznati fudbaler Mesut Ozil odlučio je nedavno da okači kopačke o klin, i ode u zasluženu penziju. Možda mu je ovo i Pročitaj više