FARUK KAPIDŽIĆ, PRVI PUT NAKON IZBORA: “Ne gospodo, više od 200 hiljada građana je reklo da hoće SDA sa Bakirom Izetbegovićem!!”

VIJESTI
Podijelite sa prijateljima:

Osvrnuo se Kapidžić prevashodno na izborni rezultat lidera stranke Bakira Izetbegovića i postizborne interpretacije njegovog poraza od protivkandidata Denisa Bećirovića.

Kapidžićev status prenosimo u cijelosti:

“Šest mjeseci savršene kampanje predsjednika Izetbegovića po inostranstvu i u BiH i zadnjih trideset dana svakodnevnih tribina (često i po dvije dnevno u dva grada) bez ijedne mrlje ili nedolične izjave, rezultiralo je apsolutnom pobjedom SDA na svim kantonima, na federalnom i na državnom nivou sa osvojenih preko 200 hiljada direktnih i preko 200 hiljada skupštinskih glasova.

Uz preko 100 hiljada upitno nevažečih listića, 11 političkih subjekata, većine medija, ponekih ambasada, stranih obavještajnih službi i domaćih “snaga”, “junački” pobjeđuje prehrabri kandidat SDP-a, čiji isto tako prehrabri predsjednik sa pozicije nosioca liste i pozicije nosioca kompenzacije još uvijek ne uspijeva ući u Parlament BiH.

I nakon svega “začešljali” se neki i u glas opalili “Narod je rekao da želi SDA ali ne Izetbegovića”.

Fino ste to smislili da neko zasjednete na tuđi hrabro odrađen posao. Ne gospodo, više od 200 hiljada građana je reklo da hoće SDA sa Bakirom Izetbegovićem.

Zato zamislite se malo zašto je krenuo sam na 11, a mogao je kao druga dvojica “hrabro” poslati zamjenu. Samo zato što mu je bio bitan rezultat stranke, a ne samo njegov.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

I postigao je najbolji ukupni rezultat ikada.

Na to sve idu pitanja novinara predsjedniku SDA “osjećate li odgovornost i hoćete li podnijeti ostavku?”, a predsjedniku SDP-a “osjećate li se ponosnim i hoćete li formirati vlast na svim nivoima?”

Medijska saga za maloumne se nastavlja…

Ali se nastavlja i borba za BiH, a to znači i borba za sve bolju SDA.

Zato čestitke predsjedniku Izetbegoviću i iskreno hvala svima koji su glasali za istog i za SDA na svim nivoima vlasti”, poručio je Kapidžić putem svog Facebook profila.