Folk stihovi u Skupštini Srbije, zastupnik poručio Vučiću: “Ti lutaš bebo, skrenuo si s puta bebo” – pogledajte snimke

Radomir Lazović, šef zastupničke grupe Ne davimo Beograd citirao je stihove folk pjesme u Skupštini te uputio poruku Aleksandru Vučiću kazavši: “Ti lutaš bebo, skrenuo si s puta bebo”.

“Ti lutaš bebo, skrenuo si s puta bebo”, rekao je Lazović Vučiću tokom sjednice o Kosovu, aludirajući na to da je preuzeo sve poluge moći.

Tokom rasprave o izvještaju vlade na čijem je čelu premijerka Ana Brnabić, Lazović je rekao:

“Izgleda da ne može da se odluči da li je predsjednik, premijer, predsjednik mjesne zajednice i kao što stih jedne popularne pjesme kaže ‘ti lutaš bebo, skrenuo si s puta bebo'”.

“Mi smo kao društvo skrenuli s puta”, poručio je Lazović predsjedniku Srbije.

Vučić mu je potom odgovorio: “Ti lutaš Bebo, skrenuo si s puta bebo…. Ja vam čestitam na tome, to je, rekao bih, nešto što će ući u anale Skupštine – da u raspravi o Kosovu ljudi slušaju o tome:

‘Ti lutaš bebo, skrenuo si s puta bebo’. Ja mislim da je to najviši stepen odgovornosti koji ste mogli da pokažete baš u raspravi oko Kosova”.

“Niti sam beba, niti lutam, već imam svoju politiku. A što se tiče vas, vaša politika je loša, nimalo nije naivna, ni nevina, već je veoma opasna po interese Srbije, zato što bi vi našu zemlju ostavili bez struje i rudare bez posla ostavili”, zaključio je Vučić.

Isječci dok dva političara citiraju stihove numere koju izvodi pjevačica Maja Berović ubrzo su postali hit na društvenim mrežama, a mnogi su iskazali čuđenje i nevjericu da se u Skuštini Srbije citira jedna folk pjesma – javlja Klix.

Pogledajte snimke.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
JEZIVE SCENE: Mladić i djevojka motornim sankama sletjeli u provaliju i poginuli

Prema nezvaničnim saznanjima, grupa mladih upoznala se u kafiću, odakle su usred noći krenuli u vožnju motornim sankama. Mladić i Pročitaj više

NA TAKMIČENJU U SRBIJI BOŠNJAČKOJ DJECI DIJEILI KROASANE SA SVINJETINOM

Na današnjem okružnom takmičenju iz matematike u Kraljevu, djeci iz Novog Pazara i Tutina, učesnicima takmičenja, organizatori su navodno podijelili Pročitaj više

MAGAZINOVIĆ BACIO RUKAVICU U LICE DODIKU NAKON PRIJETNJI: “Uskoro sam u Banjoj Luci, pošto se počeo baviti…”

Podržavam opravdani zahtjev Denisa Bećirovića Pravobranilaštvu BiH za informacijom o njihovim aktivnostima u vezi konačnih i obavezujućih odluka Ustavnog suda Pročitaj više

NEZIR PIVIĆ DEMOLIRAO LIDERA NIP-a: “Konakoviću, Hrvatska je izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu, presude Haškog tribunala to dokazuju”

"Izgleda da ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine ni pravosnažne presude Haškog suda neće spriječiti da na glas kaže ono Pročitaj više