(FOTO) KAMIONDŽIJE PILE PA SE POTUKLE: NAKON OBRAČUNA ZAPALJENO ČAK 6 KAMIONA

Šest kamiona izgorjelo je na parkingu benzinske pumpe u zoni auto-puta kod Bazela u Švicarskoj u krajnje neobičnom incidentu, koji i dalje nije potpuno jasan, mada kamiondžije tvrde da je počelo od Litvanaca koji su sjedili i pili, sa akcentom na riječ “pili” poslije čega je uslijedio haos, piše Kurir.

Naime, pojedini očevici koji su se zadesili na licu mjesta, poslali su snimke dva zapaljena kamiona. Pomenuti događaj inače se desio u petak uvečer nešto posle 22 sata.

Međutim, nezvanično se piše po društvenim mrežama, da je sve počelo od litvanskih kamiondžija koji su sjedili zajedno i pili. Gdje je poseban akcenat dat i naglasak na riječ “PILI”, pa su se potukli i prevrnuli plinsku bocu, koja je izazvala požar u kome je uništeno nekoliko kamiona, a spletom čudnih okolnosti izbjegnuta je tragedija većih razmjera.

Policija Bazela potvrdila je da se desio požar, koji su vatrogasci lokalizovali nešto prije 22 sata.

Prema pisanju švicarskih medija do dolaska vatrogasaca i hitne pomoći dva kamiona su bila zahvaćena u potpunosti plamenom, saopćila je policija. Također navedeno je i da je na intervenciju poslan veliki broj vatrogasnih ekipa.

Prema izveštaju švicarskih medija četrdesetdvogodišnji šofer iz Sjeverne Makedonije kome je također izgorjeo kamion, a koji je pomogao u gašenju rekao je:

I moj kamion se zapalio. Pa sam zgrabio aparat za gašenje požara i počeo da gasim vatru u svom vozilu”, kaže on i dodaje da je “gašenje trajalo oko 20 minuta” .
On je uspio da spriječi da se vatra proširi na druge parkirane kamione.

“Na sreću, pošteđeno je još pet vozila”, dodao je on.

U ovom pomalo čudnom incidentu Hitna pomoć je prevezla jednu osobu u bolnicu, jer se sumnja da se nagutala dima, dok su tri osobe pregledane na mjestu događaja, ali nije bilo potrebe za hospitalizacijom”, rekao je portparol policije u Bazelu.

Šta je izazvalo požar još nije poznato. Također, materijalna šteta se još ne može se potpuno utvrditi jer tek slijedi procjena stručnjaka piše GPM-

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
EMOTIVAN PRIZOR: Bh. reditelj Danis Tanović podijelio snimak o opravku sina Orhana (VIDEO)

Djelimičan proces oporavka ovaj bh. reditelj je podijelio u kratkom videu. Bh. oskarovac i reditelj Danis Tanović na svom Instagram profilu podjelio Pročitaj više

SVE SPREMNO ZA GOSTE: Hotelijeri u Neumu najavljuju rekordnu sezonu, smještaj skuplji za…

Neumljani će 2022. godinu upamtiti i po dovršetku dva velika cestovna projekta: magistralne ceste Stolac – Neum i Pelješkog mosta. Pročitaj više

ANDREJ NIKOLAIDIS ZA SB: “Aleksandar Vučić je vrlo opasan. Fokus njegovog Srpskog sveta više nije ni Kosovo ni Crna Gora, nego dio Bosne i Hercegovine”

Aleksandar Vučić je opasan, vrlo opasan protivnik. Pogledajte šta je tip uspio: da mu Vašington dozvoli da preuzme Crnu Goru, Pročitaj više

ESAD DURAKOVIĆ NA PROTESTIMA U SARAJEVU: “Vi ste, gospodine Schmidt, na dramatično pogrešnom putu, vodite ovu zemlju ka etničkom sukobu i krvoproliću!”

Demokratski svijet i mi, građani ove zemlje, šokirani smo, gospodine Schmidt, vašim antidemokratskim mjerama i političkim nasiljem koje provodite u Pročitaj više