Kategorije
VIJESTI

FRONTALNI UDAR NA KOMŠIĆA: Čovićevi mediji izvrijeđali člana Predsjedništva BiH, spominju janičare, porede ga sa krvnikom Miloševićem…

Komšićeve riječi izbezumile medije pod kontrolom Dragana Čovića.

-Devedesetih godina prošlog stoljeća srbijanski krvnik Slobodan Milošević zalagao se za građansko uređenje Jugoslavije, za princip jedan čovjek jedan glas.

Taj unitaristički koncept koji je Milošević pokušao i silom nametnuti, kako bi osigurao dominaciju najbrojnijeg naroda u Jugoslaviji- Srba, rezultirao je krvavim raspadom bivše federalne i višenacionalne države, piše HMS, neslužbeno stranačko glasilo Čovićevog HDZ-a.

– Mi insistiramo da se u centar političkog sistema stavi čovjek i građanina ne pripadnik pojedine republike ili pripadnik pojedine nacionalnosti, govorio je Milošević, dok je instalirao svoje poslušnike u jugoslovenskim federalnim jedinicama Kosovu, Vojvodini, Crnoj Gori i u federalnim organima.

 

-Milošević je tako nametnuo Roma Sejdu Bajramovića da predstavlja Albance s Kosova u Predsjedništvu SFRJ. Nevjerovatna je podudarnost onog što je prije više od 30 godina govorio zločinac Milošević i onog što danas govori Željko Komšić, sluga velikobošnjačke hegemonističke politike, piše HMS.

-Meni je najjednostavnije izaći i primijeniti modele koji su već testirani postoje u demokratskim državama zapadne Europe, a to je model građanskog gdje umjesto kolektiviteta koji je u centru uređenja i društvenog života u jednoj zemlji vi uvodite pojedinca kao centar tog ustavnog sistema, centar društva, izjavio je za sarajevsku Face tv Željko Komšić, koga Čovićev medij naziva Sejdom Bajramovićem, i sljedbenikom hegemonističkog narativa i politike zločinca Miloševića.

-Na isti način na koji je Milošević “branio” višenacionalnu Jugoslaviju, danas politički janjičar Željko Komšić i ini bošnjački lideri “brane” “Jugoslaviju u malom” kako mnogi nazivaju Bosnu i Hercegovinu, stoji u tekstu neslužbenog glasila HDZ-a BiH.

Slbodna Bosna

Napišite Komentar..