FRONTALNI UDARI NA VISOKOG PREDSTAVNIKA IZ RS-a: “On je sramota ne samo za Njemačku, već i za cijelu međunarodnu zajednicu!”

“Schmidt je imao bjesnu i neprimjerenu reakciju na konferenciji za novinare u Goraždu. To govori da i oni gube živce. On je nelegalan, može da bjesni, može da radi šta god hoće, ali on nije visoki predstavnik”, rekao je Dodik.

Jučerašnji dan u RS-u protekao je u znaku napada lidera SNSD-a Milorada Dodika i njegovih kadrova na visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Kao i obično, nije izostao standarni vokabular omalovažavanja, vrijeđanja i imputiranja stavova sa ciljem potpune diskreditacije visokog predstavnika nakon njegovog javnog istupa u Goraždu gdje je povišenim tonom upozorio na svjesno proizvođenje krize od strane političkih aktera u BiH.

Tako je Milorad Dodik izjavio da je Christian Schmidt “nelegalan za obavljanje funkcije visokog predstavnika i da se uzalud upinje svim snagama da to bude”.

“Schmidt je imao bjesnu i neprimjerenu reakciju na konferenciji za novinare u Goraždu. To govori da i oni gube živce. On je nelegalan, može da bjesni, može da radi šta god hoće, ali on nije visoki predstavnik”, rekao je Dodik.

On kaže da je vidio na nekim portalima kako je prevedena Schmidtova izjava na njemački jezik.

“Meni je to sasvim asocijativno. U svakom slučaju, on nije visoki predstavnik, ali upinje se svim snagama da jeste. Ali, uzalud je to”, rekao je Dodik.

Na istom tragu reagovala je delegatkinja Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić koja je rekla da je “Christian Schmidt sramota, ne samo za Njemačku, već i za cijelu međunarodnu zajednicu”.

“Da li je posljednjim nedoličnim istupima u javnosti završeno vrijeme stolovanja u BiH neizabranog turiste Christiana Schmidta? On je sramota ne samo za Njemačku, već i za cijelu međunarodnu zajednicu”, rekla je Majkić i dodala da “ako je Schmidt najbolje što šalju u ovu zemlju neka ga zadrže ga za sebe”.

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić “našao je način” da u istom dahu pored Schmidta, napadne i opozicione stranke u RS-u.

“Očigledno da je ovih dana zavladala velika panika i galama samoproklamovanog visokog predstavnika Christiana Schmidta i rukovodstva SDS-a i PDP-a”, kazao je Špirić i dodao:

“Oni Republiku Srpsku doživljavaju kao ‘boks-džak’ misleći da u nedogled nekažnjeno mogu udarati u njega, ali je sasvim sigurno da će posljednju riječ za takvu politiku reći građani na izborima 2. oktobra”, rekao je Špirić.

(SB)

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Pogledajte koje poznate ličnosti imaju završenu osnovnu školu, a ko ima diplome fakulteta

Iako su svoj život i karijeru izgradili zahvaljujući svom talentu u pjevanju, rijetko ko zna više o privatnom životu slavnih Pročitaj više

“Jelo bi se iz jedne tepsije, nisu se servirali tanjiri kao danas i nije se ovoliko bahatilo”

Posljednjih godina otežano hoda i služi se štapom, ali ga to ne sprječava da klanja i posti. Kaže kako ga Pročitaj više

OPET ZAOBILAZI DRŽAVNE INSTITUCIJE: Zoran Milanović sutra stiže u jednodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini

Za kraj posjete planirano je obraćanje Milanovića Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sutra dolazi u jednodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, Pročitaj više

NIKŠIĆ, IZDAJA I MEĐUNARODNA UVJERAVANJA: Preuzima li Schmidt ekskluzivitet odlučivanja u ime Bošnjaka i ulogu ‘političkog tate’ trojkaša

Današne dogovaranje s HDZ-om i Nikšićeva rečenica nakon tog sastanka zapravo ponajbolje opisuje stanje duha unutar trojka plus koalicije. A Pročitaj više