FUAD ČOLPA PROMIJENIO MIŠLJENJE: “Priznajem grešku, tražit ću da se utakmica s Rusijom otkaže”

Čovjek koji je svojim glasom presudio da reprezentacija Bosne i Hercegovine prihvati poziv FS Rusije za odigravanje prijateljske utakmice, za N1 je rekao da će, nakon razmišljanja, tražiti da se utakmica sa Rusijom otkaže.

Nakon burne reakcije javnosti, politike, bivših i sadašnjih reprezentativaca Bosne i Hercegovine, javnosti u inostranstvu, Fuad Čolpa je promijenio mišljenje, te će tražiti razgovor sa predsjednikom N/FS BiH Vicom Zeljkovićem da se meč sa Rusima otkaže.

“Pričat ću sa predsjednikom nakon utakmice sa Crnom Gorom da se odluka stavi van snage. Ja ću ići da pričam sa predsjednikom za kojeg mislim da će imati volje da će utakmica odgodi za neka druga i mirnija vremena, jer UEFA razmatra da se Ruskoj Federaciji skinu sankcije radi žrijeba Evropskog prvenstva“, tvrdi Čolpa.

Član komiteta za hitnost i Izvršnog Odbora tvrdi da je svoju odluku donio prije nego što je imao vremena da razmisli o svim  mogućim implikacijama, te da je bio vođen samo sportskim motivima.

 

“Bila je to kratkoća vremena. Bilo je sve to ishitreno. Ako je greška, ja priznajem da jeste. Ako se mnoštvu svijeta ne sviđa, ima onih i kojima se sviđa. Ovo se desilo. Žao mi je što se desilo i sve ću učiniti da se ova odluka promijeni.“, tvrdi Čolpa, te dodaje da niko na njega nije vršio pritisak da glasa za odigravanje utakmice.

Ono sto je daleko više uznemirujuće je da je Čolpa za N1 izjavio kako su svi pripadnici Izvršnog Odbora iz bošnjačkog korpusa, navodno, već ranije bili saglasni da se poziv prihvati.

“Obavio sam razgovor sa Irfanom Durićem. U tom razgovoru mi je on rekao ‘Svi su Bošnjaci za, članovi Izvršnog Odbora. Oni daju svoju saglasnost, a moj je prijedlog da to ide na IO’. Rekao sam mu ‘Zašto ti Irfane sada zoveš mene, a kada su neka vitalna pitanja i odluke IO u pitanju, onda nikada nisi nazvao, niti pitao. Ovo je prvi put da me zoveš. Ako su svi Bošnjaci za, a i on je bio za to da se odigra utakmica sa Rusijom, onda na indirektan način daje meni pravo i mogućnost da dam saglasnost da se utakmica odigra.'”, tvrdi Čolpa.

Utakmica između Rusije i Bosne i Hercegovine trebala bi biti odigrana 19. novembra u Sankt Petersburgu.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Pogledajte koje poznate ličnosti imaju završenu osnovnu školu, a ko ima diplome fakulteta

Iako su svoj život i karijeru izgradili zahvaljujući svom talentu u pjevanju, rijetko ko zna više o privatnom životu slavnih Pročitaj više

“Jelo bi se iz jedne tepsije, nisu se servirali tanjiri kao danas i nije se ovoliko bahatilo”

Posljednjih godina otežano hoda i služi se štapom, ali ga to ne sprječava da klanja i posti. Kaže kako ga Pročitaj više

OPET ZAOBILAZI DRŽAVNE INSTITUCIJE: Zoran Milanović sutra stiže u jednodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini

Za kraj posjete planirano je obraćanje Milanovića Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sutra dolazi u jednodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, Pročitaj više

NIKŠIĆ, IZDAJA I MEĐUNARODNA UVJERAVANJA: Preuzima li Schmidt ekskluzivitet odlučivanja u ime Bošnjaka i ulogu ‘političkog tate’ trojkaša

Današne dogovaranje s HDZ-om i Nikšićeva rečenica nakon tog sastanka zapravo ponajbolje opisuje stanje duha unutar trojka plus koalicije. A Pročitaj više