“GAĐAJ POFALIĆE I VELUŠIĆE”: Mladićeva rečenica koju Sarajlije ne mogu zaboraviti doživjela i rusku verziju

VIJESTI
Podijelite sa prijateljima:

Svi koji su preživjeli rat u BiH, a pogotovo Sarajlije nikada neće zaboraviti riječi ratnog zločinca Ratka Mladića:

– Gađaj Pofaliće i Velušiće, tamo nema srpskog življa, izjava je koja i danas izaziva jezu.

Sličnu izjavu dala je i glavna urednica prorežimske TV stanice Russia Today Margarita Simonjan, govoreći o tome zbog čega Rusija neće ispaliti nuklearne projektile nas Kijev.

– Prvi razlog je da je to besmisleno, mi smo već porazili Kijev u prvoj sedmici. Mi smo ga praktički zauzeli. Lično znam vojnike koji su bili zgroženi kad im je rečeno da napuste položaje. Još od marta se ne borimo protiv Kijeva, borimo se protiv Zapada. Zašto bismo onda bacili bombu na Kijev? Najvažniji razlog zbog kojeg se to neće dogoditi su ruska sveta mjesta u Kijevu. Ali u Washingtonu ili Londonu nema naših svetih mjesta. Nema ih ni u Berlinu, izjavila je Simonjan gostujući u jednoj TV emisiji.

Njenu izjavu je prenijela novinarka Julia Davvis, koja redovno prati ruske medije i objavljuje titlovane izjave zvaničnika, kako bi zapadu pokazala kakva je zapravo ruska propagaanda.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Osim što je izrekla očiglednu neistinu u vezi sa osvajanjem Kijeva, Simonjan je i otvoreno zaprijetila trećim svjetskim ratom.

– Iz njihove perspektive pobjeda Rusije znači da bismo mi zadržali bilo što. Oni vjeruju da bi Ukrajina trebala dobiti sve: Donbas, regiju Herson, Zaporožje i Krim. To bi im odgovaralo, druge opcije ne bi, kao ni treći svjetski rat. Ta dva scenarija se međusobno isključuju. Ili ćemo mi pobijediti ili će se dogoditi treći svjetski rat, ne vidim drugu opciju. Pod kojim okolnostima bismo se mi odrekli Krima? Bismo li ga se odrekli bez svjetskog rata, dodala je

https://twitter.com/JuliaDavisNews/status/1599243012789264384?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1599243012789264384%7Ctwgr%5E609685ab8ccd46c0acd1d8f57b415faca0651274%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.oslobodjenje.ba%2Fvijesti%2Fsvijet%2Fvideo-sjecate-li-se-mladiceve-recenice-gadaj-pofalice-i-velusice-sada-je-dozivjela-i-svoju-rusku-verziju-814672