Kategorije
VIJESTI

GLAVNI RUSOFIL U REGIONU, BRANIO DODIKA I ČOVIĆA: Najnovije istraživanje otkriva koliko građana Hrvatske podržava rad Zorana Milanovića…

I dalje se posvađanom vodećem dvojcu u državi niko nije ozbiljnije približio.

RTL je u suradnji s Promocijom plus objavio CRO Demoskop za juni.

HDZ je dalje prvi izbor s gotovo 27 posto potpore i drugi mjesec zaredom bilježe rast (26,1 posto u maju). Istodobno, u odnosu na maj, pada rejting SDP-a. Iako su i dalje na drugoj poziciji bira ih manje od 17 posto ispitanika (juni 16,6 posto – maj 17,5 posto). Blagi pad bilježi i platforma MOŽEMO! ali su i dalje na trećem mjestu (juni 12,3 posto – maj 12,6 posto).

 

MOST je, nakon četiri mjeseca negativnog trenda, zaustavio među mjesečni pad: s gotovo 10 posto potpore na sličnom su rejtingu kao u maju (9,2 posto u maju). Domovinski pokret raste, iznad je 5 posto (maj 4,8 posto), a svi ostali su niže – CENTAR na 2 posto (bili na 1,9 posto u maju), još niže HSS (juni 1,7 posto – maj 1,6 posto).

Najpozitivniji političar

Najpozitivniji političar i u junu je isti – predsjednik RH Zoran Milanović ali rejting mu pada već četvrti mjesec zaredom tako da ga sada manje od petine građana ocjenjuje najpozitivcem (juni 19,1 posto – maj 20,6 posto). Nešto blaži pad vidljiv je kod predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića koji je ostao drugi izbor (juni 17,2 posto – maj 18 posto). I dalje se posvađanom vodećem dvojcu u državi niko nije ozbiljnije približio ali zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević ostao je na trećoj poziciji s manje od 5 posto (u juni 4,7 posto, u maju 4,8 posto).

Najnegativniji političar

I na ljestvici koju svi žele izbjeći je isti posvađani duo – s tim da je prvi izbor i dalje Plenković s gotovo 28 posto (u maju 28,3 posto), no i on i Milanović (juni 22,5 posto – maj 23,5 posto) koji ga slijedi – smanjili su negativni doživljaj među građanima.