GOSPODO IZ CIK-A, SVI ĆETE ZAVRŠITI U TUŽILAŠTVU, PORUČIO JE DODIK

VIJESTI

Predsjednik SNSD-a i kandidat za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Centralna izborna komisija BiH od imenovanja nema legitimitet, a sada već ni kredibilitet.

Komentarišući to što je CIK protiv njega podnio prijavu Tužilaštvu BiH i SIPA, zbog verbalnog napada na članove CIK-a, a zbog kojeg neki od njih osjećaju da im je ugrožena bezbjednost, Dodik je rekao “da u danima kada pod političkim uticajem svojih članova donose protivzakonite odluke, oni stižu čak da se bave i akterima izbora podnoseći prijave protiv njih”.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Lider SNSD-a je, kako prenose Nezavisne novine, naglasio da umjesto da utvrde da li je član CIK-a Vanja Bjelica Prutina, protivno zakonu, imala sastanak sa liderom SDS-a Mirkom Šarovićem i da li je autentična prepiska koja “kruži” društvenim mrežama, a u kojoj se članstvo PDP-a zahvaljuje drugom članu CIK-a Јovanu Kalabi, najavljujući ponavljanje izbora, CIK BiH se bavi izjavama Milorada Dodika.

– Ako u ovom provizorijumu od države postoji “P” od prava i pravde, gospodo iz CIK-a, svi ćete završiti u Tužilaštvu koje bi moralo da se pozabavi vašim kriminalnim radnjama, kazao je Dodik.