Gotovo je: Otkazana utakmica Rusija – BiH, Zmajevi neće igrati ni sa kim

SPORT

Izvršni Odbor Nogometnog /Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine odlučilo je na današnjoj tematskoj sjednici da prijateljska fudbalska utakmica između Rusije i Bosne i Hercegovine neće biti odigrana.

Nakon burne reakcije javnosti čelnici bh. fudbala odlučili su da će utakmica sa Rusijom ipak pričekati neka bolja vremena.

Tako nešto je potvrdio i izvor N1 televizije iz N/FS BiH dan prije sjednice.

Sama sjednica trajala je veome kratko, što znači da se o meču Rusija – BiH razgovaralo i ranije, te da je odluka danas faktički samo ozvaničena.

Podsjećamo, početkom septembra N/FS BiH je objavio kako je prihvatio poziv FS Rusije za odigravanjem prijateljskog susreta, koji je trebao biti odigran 19. novembra u St. Petersburgu.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Ubrzo su uslijedile reakcije, kako javnosti, tako i samih reprezentativaca BiH. Miralem Pjanić, Edin Džeko i Anel Ahmedhodžić objavili su kako se neće odazvati pozivu selektora Ivayla Peteva, što je i neke sruge reprezentativce, poput Dennisa Hadžikadunuića i Luku Menala nagnalo da urade isto.

Naposlijetku je na sjednici odbačena i ideja da Zmajevi odigraju meč sa Marokom u Dubaiju zbog obaveza u domaćem prvenstvu, te početka Svjetskog prvenstva u Kataru, na kojem učestvuju Marokanci, te bi tu utakmicu bilo nemoguće organizovati.

Zvanična potvrda otkazivanja prijateljske utakmice Rusija – BiH uskoro bi trebala biti objavljena na službenoj stranici saveza.