Građani Sarajeva i BiH žele dati krv ranjenoj djeci Beograda

VIJESTI

Nakon jučerašnjeg masakra u Beogradu na društvenim mrežama se pojavio apel za davanje krvi, i to prvenstveno nulta negativne krvne grupe, za djecu ranjenu u pucnjavi u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru.

Građani su se odazvali pozivu sa mreža i zabilježeni su redovi kod Doma zdravlja Novi Beograd i u samom Zavodu za transfuziju, prenio je ranije N1.

Povodom ovih informacija i strašnjog događaja u Beogradu novi premijer Federacije BiH Nermin Nikšić izjavio je danas kako su se javili dobrovoljni darivatelji krvi koji su spremni da odu u Beograd ukoliko postoji potreba i da doniraju krv.

„Javili su mi se iz Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi i obavit ću razgovor da vidim da li je potrebno kao federalna vlada da se pomogne Beogradu. Sarajevo nije zaboravilo ono što su nama iz Beograda kao pomoć slali tokom pandemije i javili su se ako je potrebno da im se izađe u susret”, dodao je Nermin Nikšić, novi premijer FBiH.

 

Premijer Nikšić uputio je jučer telegram saučešća premijerki Srbije Ani Brnabić povodom tragedije koja se dogodila u osnovnoj školi u Beogradu.

Podsjetimo, u srijedu dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Radiosarajevo.ba (@radiosarajevo)