Grlić Radman: Da nije bilo Hrvatske, ne bi bilo Bosne i Hercegovine

Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih poslova Hrvatske posjetio je danas Odžak gdje je prisustvovao svečanom otvaranju muzeja franjevačkog samostana u Tolisi, koji nosi naziv Vrata Bosne.

Poslije toga je obišao gradilište budućeg Konzulata Republike Hrvatske u Orašju, a posjetu je iskoristio da prokomentariše izbore u Bosni i Hercegovini i Željka Komšića.

Željko Komšić ne može nastupati kao hrvatski član, jer ga hrvatski narod nije ni izabrao. Komšić tako diže političke tenzije, on je čovjek koji ne priznaje vladavinu prava, ne poznaje povijest i on ne želi poznavati one prilike koje su bile prije 30 godina. Kako može uopće imati ambiciju biti član Predsjedništva u zemlji demokratskog deficiza.

Da nije bilo Republike Hrvatske i njezine snažne vojne i političke podrške ne bi bilo ni jedinstvene i cjelovite Bosne i Hercegovine. Alija Izetbegović je molio Franju Tuđmana za vojnu pomoć kako bi se spasila bihaćka enklava kojoj je prijetio sličan scenarij Srebrenice. Znači treba imati u vidu da nije bilo Hrvatske vojske i HVO-a ovdje u BiH, danas ne bi bilo slobodne Bosne i Hercegovine.

Željko Komšić širi opasne teorije i ulazi u javni prostor koji je neutemeljen u svojim izjavama koji nema niti povijesni niti politički legitimitet, rekao je za medije Grlić Radman.

 

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
CHRISTIAN SCHMIDT PONOVO U AKCIJI: Promijenit će Ustav FBiH da još više ojača HDZ – ko dobije podršku 2/3 Hrvata u Mostaru bit će vladar Federacije!

Kako bi obezvrijedio Lendin potpis, u OHR-u su proteklih mjeseci tražili rješenje koje bi, istovremeno, ojačalo HDZ BiH, odnosno (pot)predsjednika Pročitaj više

Monstrum pušten na slobodu!

Bojan Prodan iz Višegrada, osumnjičen za napad na Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada pušten je na Pročitaj više

EKSPRESNA REAKCIJA ŽELJKA KOMŠIĆA: “Gospodine Schmidt, ukinite izbore i sa američkim ambasadorom birajte vlast i sastav parlamenta u Federaciji BiH!”

"Umjesto navedenog navodnog rješenja koje bi Schmidt trebao nametnuti, predlažem mu da razmisli o jednostavnijem, efikasnijem i neskriveno jasnijem šovinisticko-fašističkom Pročitaj više

RADOVAN VIŠKOVIĆ KOMENTIRAO DOLAZAK ZORANA MILANOVIĆA U BiH: “Odlikovanje brigade HVO-a od strane hrvatskog predsjednika…”

"Derventa je, i prije i poslije posjete predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, bila i ostala grad heroj i simbol stradanja i Pročitaj više