GRLIĆ RADMAN IZ ORAŠJA ZAPRIJETIO: “Više se neće pristajati na nijedno rješenje koje neće imati podršku legitimnih političkih predstavnika iz HNS-a!”

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman pozvao je u petak Hrvate u BiH na masovan izlazak na predstojeće izbore kako bi očuvali ulogu jednakopravnog i konstitutivnog naroda.

”Dopustite mi danas pozvati sve bosanskohercegovačke Hrvate da u što većem broju izađu na skore izbore, jer samo tako ćemo uspjeti obraniti naša ustavom zajamčena prava konstitutivnog naroda u Bosni i Hercegovini”, rekao je Grlić Radman u Orašju.

Dodao je kako bi bio “povijesni paradoks” da hrvatski narod čiji su vojnici bili presudni da BiH “danas uopće postoji kao suverena država prepusti drugima da odlučuje o njegovoj sudbini”.

“Više se neće pristajati na nijedno rješenje koje neće imati podršku legitimnih političkih predstavnika hrvatskog naroda okupljenih u Hrvatskom narodnom saboru (HNS) BiH”, zaprijetio je hrvatski ministar.

Kandidatkinja za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda Borjana Krišto rekla je kako Hrvati u BiH idu na izbore po neizmjenjenim izbornim pravilima.

“Upravo je zbog toga HNS odlučio ići s jednim zajedničkim kandidatom kako bi poslali poruku svim onim političkim opcijama koji pod krinkom građanskog promišljaju i vide budućnost na jedan drugi način. Hrvatski narod svojom većinskom voljom treba odlučivati tko će ga predstavljati“, istaknula je Krišto.

Delegacija iz Hrvatske, Grlić Radman, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ministar odbrane Mario Banožić, te zvaničnici HDZ-a BiH bili su na otvaranju muzeja pri Franjevačkome samostanu u mjestu Tolisi kod Orašja.

Posjetili su i općine Domaljevac, Šamac i Odžak, a u Orašju obišli lokaciju budućeg hrvatskog konzulata.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
EMOTIVAN PRIZOR: Bh. reditelj Danis Tanović podijelio snimak o opravku sina Orhana (VIDEO)

Djelimičan proces oporavka ovaj bh. reditelj je podijelio u kratkom videu. Bh. oskarovac i reditelj Danis Tanović na svom Instagram profilu podjelio Pročitaj više

SVE SPREMNO ZA GOSTE: Hotelijeri u Neumu najavljuju rekordnu sezonu, smještaj skuplji za…

Neumljani će 2022. godinu upamtiti i po dovršetku dva velika cestovna projekta: magistralne ceste Stolac – Neum i Pelješkog mosta. Pročitaj više

ANDREJ NIKOLAIDIS ZA SB: “Aleksandar Vučić je vrlo opasan. Fokus njegovog Srpskog sveta više nije ni Kosovo ni Crna Gora, nego dio Bosne i Hercegovine”

Aleksandar Vučić je opasan, vrlo opasan protivnik. Pogledajte šta je tip uspio: da mu Vašington dozvoli da preuzme Crnu Goru, Pročitaj više

ESAD DURAKOVIĆ NA PROTESTIMA U SARAJEVU: “Vi ste, gospodine Schmidt, na dramatično pogrešnom putu, vodite ovu zemlju ka etničkom sukobu i krvoproliću!”

Demokratski svijet i mi, građani ove zemlje, šokirani smo, gospodine Schmidt, vašim antidemokratskim mjerama i političkim nasiljem koje provodite u Pročitaj više