Kategorije
VIJESTI

Halid Bešlić u otvorenom svjedočanstvu progovorio o ugradnji stentova, operaciji i kroz šta je sve prošao: “Nisam mogao hodati, a sada sam se “renovirao””

Legendarni Halid Bešlić nedavno je zabrinuo javnost kada je objelodanjeno da je završio u bolnici zbog operacije.

Naime, njemu su u “Centru za srce” u Sarajevu ugrađena dva stenta.

Začepljenje vena

Halida nije bilo strah, priznao je u ispovijesti za “Dnevni avaz”.

Iako nije znao šta se tačno dešava s njim i pomislio je da je neki drugi problem u pitanju, ljekari su utvrdili da mu je vena začepljena.

– Stavili su mi dva stenta. Dobro je, hvala Bogu, odlično je. Sve će to biti kako treba. Odlično se osjećam, da kucnem u drvo. Jedino što sada te tablete moram piti redovno, to je ta disciplina koje se moram pridržavati – govori nam Bešlić.

Operirao ga je prof. dr. Mirsad Kacila, sa svojim timom, što je jedan od razloga što Bešlića nije bilo strah.

– Znao sam da sam u dobrim rukama. A drugo, nisam ni znao šta mi je bilo. Nisam mogao hodati, nisam se mogao kretati. Zvao sam doktora Kacilu da mu se požalim, a on me pravo od kuće poslao u bolnicu. Kako sam svratio da vidimo šta je, tako sam se našao na stolu. Bilo je to stresno – ispričao nam je Bešlić.

Kazao je da su mu rekli da mora prenoćiti kako bi ujutro “ušli u vene”.

– Sve da bi uspostavili pravu dijagnozu. Ujutro su to uradili i pitali me da stave stent. Ja sam rekao ”stavljaj” i sve je bilo gotovo za pola sata. Nije to operacija na kojoj te uspavaju, već si budan i možeš pratiti sve na ekranu iznad sebe – kazala nam je legenda narodne muzike.

Rad srca

Ipak, priznao je da ga je boljelo, ali na početku procedure, a uporedio je osjećaj s onim kada primaš injekciju. Doduše, ne običnu.

– Ali ništa se ne osjeti kada se već krene preko vene. Samo se na aparatu čuje rad srca… Dok ljekari mogu vidjeti šta se unutra dešava – opisao je Bešlić svoje iskustvo.

Halid se veoma brzo oporavio i već se vratio poslu.

– Odsvirao sam jedan koncert nakon toga. Nisam baš kao nov, ali sam blizu toga. “Renovirao” sam se – kroz smijeh je zaključio Bešlić.