Halid Bešlić: ‘U Životu Nisam Napravio Kavu. Nije Muško Tu Da Kuha, To Je Ženski Posao…’

Omiljeni gost na vjenčanjima naših Vatrenih priznao je kako je za kuhanje (baklave, kave i ostalo) zadužena supruga Sejda. S te strane je pravi Bosanac, a kako bi oni rekli, muško nije tu da kuha…

Bosanskohercegovački pjevač Halid Bešlić (68) u razgovoru za InMagazin otkrio je kako mu je supruga Sejda bila velika pomoć i podrška u svemu kroz što je prolazio zadnjih nekoliko mjeseci. Osim toga, priznao je i kako kavu u životu nije skuhao, jer takve stvari prepušta ženi.

 

Video: 24sata Video
– Ona je dio mene, mi smo svaki dan zajedno. Ja inače nisam nikad kavu napravio u životu, za te stvari je ona zadužena, baklave, kave… S te strane sam pravi Bosanac, mi kažemo nije muško tu da kuha, a sad je došlo moderno vrijeme da se muškarci hvale da dobro kuhaju, u moje vrijeme smo ih zvali papučarima, ako si sklon kuhinji papučar, žena ti komandira. Kako starimo, sve smo vezaniji, pregrmjeli smo sve one probleme i sad smo u fazi nema kud, tjeraj do kraja. Kad provedeš sa ženom 40, 50 godina ne može nitko biti preći od nje, to se nekako samo stvori – ispričao je Bešlić.

24sata
Foto: Dnevni Avaz/PrivatniAlbum/Facebook
On i njegova Sejda iza sebe imaju puno uspomena, a iako je nju odabrao za vijeke vjekova, ipak su i njih dvoje, baš kao i svaki par imali problema.

– Znaš kako kažu političari, najbitniji je kompromis. Dok smo bili mlađi, bilo je trenutaka kada smo mogli da se rastanemo, ali tada su to bila drugačija vremena. Bojiš se što će reći roditelji, susjedi, okolina. Onda ti problemi prođu koji su nas mučili i pravimo se kao da se ništa nije ni dogodilo. Postojao je malo veći moral nego danas – ispričao je svojedobno za Story.hr.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/
Halid i Sejda imaju sina jedinca, Dina Bešlića koji živi u njemačkom gradu Offenbach. Pjevač često dolazi tamo u posjet njemu, snahi Mahiri i unucima Lamiji i Belmin Kanu.

SADA SE OSJEĆA BOLJE
Halid o ugradnji stenta: ‘Otišao sam doktoru zbog simptoma i odmah me poslao na operaciju’
24sata
– Gdje su mi djeca, tu sam i ja, a posebno unučad – rekao je jednom prilikom za bosanske medije.

24sata
Foto: Azra Family
Osim sa suprugom, poseban odnos Halid ima i s našim Vatrenima. Pjevač je ‘oženio’ gotovo sve reprezentativce, od Boška Balabana, Darija Srne, Luke Modrića, Ognjena Vukojevića… Modrić ga je, kaže, rezervirao dvije godine ranije.

MAJA UKRALA SVE POGLEDE
Bjelogrlić na aerodrom stigao u društvu samozatajne supruge
16, August, 2022, Belgrade – Arrival in Belgrade at Nikola Tesla Airport. Maja Bjelogrlic, Dragan Bjelogrlic. Photo: Antonio Ahel/ATAImages.

– Sad je to malo stalo. To je bila generacija Luke Modrića, Dario Srna, Balaban, Mandžo. Dobro, Mandžo je mene doveo da pjevam njegovom prijatelju kojem je bio kum, to je bilo u Sl. Brodu, tako da sam cijelu reprezentaciju oženio. Luka Modrić me angažirao, kako je on dole iz Zadra – otkrio je.

Pjevač nam je nedavno otkrio kako nakon nastupa odlazi na zasluženi odmor na Pelješcu.

– Ove godine ljetujem na Pelješcu, čekaju me prijatelji. Volim Pelješac i raduje me most – rekao nam je Halid koji je imao operaciju srca u srpnju.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
NENAD STEVANDIĆ PROVOCIRA: “RS je dokaz da je referendum za nezavisnost Bosne i Hercegovine bio nelegalan”

"Referendum i glasanje je provedeno nezakonito, jer jedan čitav narod nije u tome učestvovao", kaže Stevandić Tokom rasprave na drugoj Pročitaj više

(VIDEO) BRANKA IZ ZVORNIKA SPASILA ŽIVOT NIHADI IZ KALESIJE NAKON ŠTO JE DONIRALA ORGAN POGINULOG SINA

U Podcastu Jedan sat N1 televizije ispričana je nevjerovatna životna priča Branke Vasiljević Todorović iz Zvornika i Nihada Hamzić iz Pročitaj više

EFENDIĆ REAGOVAO NA PORUKU LIDERA SDA: “Ne znam na čemu Izetbegović temelji izjavu kako očekuje da će…”

Naš stav je da imenovanje vlade treba biti riješeno identično kao i na državnom nivou gdje vladu imenuje Predstavnički dom Pročitaj više

“TO JE JADNO…”: Ivana Marić u nevjerici nakon istupa Bakira Izetbegovića…

U obraćanju nakon sjednice Glavnog odbora SDA, predsjednik stranke Bakir Izetbegović ponovo je uzburkao javnost. Ne stišavaju se reakcije na Pročitaj više