HALID MUSLIMOVIĆ LJUBAVNICI MORA ISPLATITI 140.000 KM

VIJESTI
Podijelite sa prijateljima:

Okružni sud u Prijedoru odbio je žalbu Halida Muslimovića i potvrdio prvostepenu presudu da je dužan bivšoj ljubavnici Sonji Bašić isplati dug u iznosu od 67.000 eura.

Prvostepenom presudom koja je donijeta 19. novembra 2020. godine, sud je naložio da je Muslimović dužan da uplati navedenu svotu ženi iz Australije sa kojom je svojevremeno bio vezi, a koja mu je slala velike svote novca, otprilike oko 100.000 eura. Halid je uložio žalbu na ovu odluku, a dvije godine kasnije, Okružni sud u Prijedoru ju je odbio, prenosi Nova.rs.

Kako piše u presudi u koju je „Telegraf“ imao uvid, a koja je donijeta 5. novembra, Muslimović je dužan da isplati 130.887 KM, odnosno nešto više od 67.000 eura Sonji Bašić.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Pored toga, on mora da snosi i sudske troškove koji iznose oko 8.000 KM, što je nešto više od 4.000 eura. Sve ukupno će pjevač Sonji morati da isplati nešto više od 71.000 eura.

Kako Nova.rs piše Sonja je tokom veze sa Muslimovićem, slala pjevaču pozamašne svote putem aplikacije za transfer novca. Nakon što mu je tražila da joj vrati dug, on je, dok je Sonja boravila u Banjoj Luci, fizički nasrnuo na nju. Tada je Sonja tužila Halida i dobila ga je na sudu. Pored toga, ona je podnijela još jednu tužbu, i to za novac koji joj duguje.