HANA HADŽIAVDAGIĆ OGORČENA NA SARAJEVO-TAXI: ONI SU DRSKA I BEZOBRAZNA MAFIJA

VIJESTI

Poznata bh. influenserica Hana Hadžiavdagić na zadnjoj priči na svom Instagramu na kojem je prati preko 670 hiljada ljudi, obrušila se na taksiste čija je baza Međonarodni aerodrom Sarajevo.

Podsjetimo, na Sarajevskom Aerodromu samo mogu boraviti taksisti iz Sarajevo-taxija, a Hana je prozvala i upravu aerodroma.

“U svakom iole normalnom gradu u okruženju imaš bus koji vozi do grada… U Zagrebu oficialni bus vozi do autobusnog kolodvora (karta je 6 eura) s tim da imaš dvije gradske linije također i dalje naravno imaš poveznicu s tramvajem. Čim sletiš na svakom je ćošku reklama za Uber (koji nadam se dolazi uskoro u BiH jer je spas zbog poveznice s karticom pa više ne znam šta znači plaćanje taksija kešom). Naravno, imaš ispred taksiste koji stoje na tačno udaljenoj poziciji s time da mogu stajati i vozači Ubera (plaća se parking pa ti stojiš koliko misliš da je isplativo)”, napisala je prvo Hana, a onda nastavila.

“Samo kod nas u Sarajevu ta drska, bezobrazna mafija predstavlja jedan grad i jednu državu, strancu koji tek dolazi da upozna ljepote BiH. Moju mamu nije htio po najvećem nevremenu voziti, citiram ‘ako ćeš u Vosoko’. Namjerno kad sletim svaki put čim me nešto pitaju drsko odgovorim da dolazi Crveni i da mi ne pada voziti se s njima… Često sam dole pa mislim da sam i ja njima mrska kao i oni meni. Dno dna. A o upravi Međunarodno aerodroma Sarajevo nemam komentara jer očito podržavaju tu sramnu politiku već godinama. Mislim da 99,9% građana Sarajeva misli tako”, napisala je Hana te je u objavi označila i službeni profil gradonačelnice Sarajeva, Benjamine Karić.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Hana je podijelila i komentare pratilaca, a jedna od njih vodi hotel koji je u blizini aerodroma.

“Treba više pričati i pisati o bezobrazluku taksista na Sarajevskom Aerodromu. Naš hotel je doslovno 1 kilometar udaljen od aerodroma, a obavezno nam gosti najčešće stranci dolaze taksijem koji plate po cijeni od 25 – 50 eura. Što je prestrašno. Mi smo nekoliko puta prijavljivali, vraćali nadzorne kamere, ali niko nikada ne reaguje”, napisala je Hani vlasnica hotela.