Kategorije
VIJESTI

HARIS ZAHIRAGIĆ POZVAO DIJASPORU: Majka vas zove! Molim da se osvetite

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić pozvao je sve bosance i hercegovce u dijaspori da iskoriste svoje pravo i da se prijave za Opće izbore u BiH.

Sve vas koji ste, za razliku od nekih članova vaših porodice i mnogih sunarodnjaka, imali sreće da izbjegnete genocid i smrt koja vam je bila namijenjena, ali nažalost budućnost i mir pronašli daleko od svoje Domovine, a imate pravo glasa u Bosni Hercegovini, molim da se osvetite!

Kako? Veoma jednostavno, za svega par minuta.

Prijavite se odmah, registrujte se i glasajte na izborima 2022. godine!

Po prvi put skoro sve probosanske stranke nastupaju jedinstveno na izborima u entitetu Rs kroz #PokretZaDržavu.

U koaliciji nisu samo NiP, Naša Stranka i Platforma za progres, ali koliko znam neće nastupati ni samostalno na izborima u manjem bh. entitetu.

Nagradite one koji su bili odgovorni i postigli sporazum, a na listama birajte one kandidate i stranke koje smatrate najboljim!

Zadnji rok za prijavu za glasanje iz dijaspore je par dana blizu, rok je 19.07.2022. godine!

Nemojte čekati zadnji dan, uradite to odmah!

Registrovat se možete online na linku: https://eizbori.izbori.ba/

Kome je potrebna pomoć, može je pronaći na linku: https://glasajmo.ba/

U skladu sa Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Opće izbore 2022. godine koji će se održati u nedjelju, 02. oktobra 2022. godine rok za podnošenje prijava za glasanje izvan BiH ističe 19. jula 2022. godine.

Prijave za glasanje izvan BiH se dostavljaju elektronski putem portala e-Izbori dostupnom na web stranici Centralne izborne komisije BiH ili putem telefaksa na sljedeće brojeve: +387 33/251-333 i +387/33 251-334, objavila je Centralna izborna komisija.

Sve informacije u vezi s glasanjem izvan BiH dostupne su na službenoj internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba ili putem Info-linije +387 33/251-331 i +387/33 251-332 ili elektronskim putem na e-mail: info@izbori.ba.

Nova platforma e-Izbori koja omogućava online korištenje servisa Centralne izborne komisije BiH je razvijena, pored ostalog, sa ciljem unapređenja komunikacije sa biračima i sprečavanja zloupotreba izbornog procesa.

Korisnici portala e-Izbori se za tehničku podršku pristupa portalu mogu obratiti na e-mail adresu ikt.podrska@izbori.ba.

hayat.ba