HARIS ZAHIRAGIĆ SE OGLASIO NAKON OBJAVE REZULTATA CIK-a: “Najavljivali su da dolaze po nas, a ni u Sarajevu nisu pobijedili…”

VIJESTI
Podijelite sa prijateljima:

Nakon što su prebrojani sglasovi na Općim izborima koji su se održali 2. oktobra u Bosni i Hercegovini, CIK je počeo i sa zvaničnim objavljivanjem rezultata i brojem glasova.

Aktuelni zastupnik u KS Haris Zahiragić(SDA) osvojio je prema preliminarnim rezultatima 12.468 glasova ili 32 posto glasova liste SDA za Skupštinu Kantona Sarajevo.

On se oglasio na svom Facebook profilu, te poručio svima onima koji su glasali za njega kako će dati sve od sebe da ih ne iznevjeri.

“U konačnom poretku od svih 500-600 kandidata, uključujući i sve nosioce listi među kojima nisam bio, ostvario sam 4. rezultat za Skupštinu Kantona Sarajevo Kada je u pitanju SDA, ostvarili smo pobjedu u svim kantonima i na svim nivoima. Ukupno, SDA je za državni nivo osvojila oko 243 hiljade glasova u entitetu FBIH, a u entitetu Rs još 30 hiljada (tamo je istina nastupala sa drugim probosanskim strankama). Dakle, liste SDA za državni nivo osvojile su oko 273.500 glasova, što je zaista impozantan rezultat – naveo je.
Čestitao je svima onima koji su osvojili mandate, ali i onima koji su dali svoj doprinos u kako je rekao, velikoj pobjedi.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

U Kantonu Sarajevo je SDA također pobjednička stranka, uprkos svim problemima sa kojima smo se suočavali posljednje 4 godine. Iskreno, nisam zadovoljan ovom pobjedom u KS, ali ipak 40-tak hiljada glasova (15 hiljada manje nego prije 4 godine) i činjenica da smo bez Vlade i načelnika u gradskim opštinama ipak ostali prva stranka u KS, dobar su temelj za naporan rad koji će u perspektivi vratiti potpuno povjerenje građana KS u SDA. Sjećate li se kako su najavljivali da dolaze po nas u cijeloj Državi? Opet se nisu značajnije pomjerili iz Kantona Sarajevo, a ni tu nas nisu pobijedili.

Nikakva galama i medijska kampanja ne može i neće sakriti prave izborne gubitnike”, poručio je Zahiragić.