HDZ-ov analitičar tvrdi: Prvi potez Borjane Krišto u Predsjedništvu BiH mora biti…

Jedan od “poznatijih” Mršićevih komentara je poziv zemljama EU da prekinu svaku saradnju sa Velikom Britanijom u vezi sa BiH

U predizbornoj kampanji HDZ-a, kojem je izgleda jedini cilj osvojiti mjesto u Predsjedništvu BiH, pod udar su došli i diplomatski predstavnici naše zemlje u svijetu.

Tako je Darko Mršić, kojeg HDZ-u bliski Hrvatski medijski servis titulira kao političkog analitičara, a inače živi i radi u Sloveniji, objavio poruku na Twitteru šta bi trebao biti prvi potez Borjane Krišto ako zasjedne u ftelju člana Predsjedništva BiH.

– Prvi potez Borjane Krišto (jel moguće da kandidatkinja nema Twitter) kada preuzme funkciju hrvatske članice Predsjedništva BiH mora biti smjena Martine Mlinarević i one njene komšićevske drugarice iz frankfurtskog konzulata. Ako Borjana samo to riješi, meni dovoljno, objavio je Mršić.

Spomenuta “komšićevska drugarica iz frankfurtskog konzulata” je Višnja Lončar. Ona i Martina Mlinarević imaju zajedničko to što su Hrvatice iz Mostara, te da po svom mentalnom sklopu ne pripadaju HDZ-ovbom jednoumlju. Upravo to, izgleda najviše smeta “legitimnim Hrvatima”.

Inače, Mlinarević je na jednu sličnu poruku objavila svoj komentar o pozivima za njenu smjenu.

– Kad živiš u stranačkom mindsetu… Moj je zadatak da svojim radom obezvrijedim svaku Vašu bljuvotinu. Bilo bi bolje da ne znate broj “hrvatskog naroda” (kako ih Vi vidite) koji je potrebovao moju pomoć u ambasadi kroz ovo vrijeme. Ja ih zovem ljudima i ništa s Vama nemaju, napisala je Mlinarević.

Što se tiče Mršića, jedan od njegovih “poznatijih” tekstova je iz januara ove godine kada je uputio poziv zemljama članicama EU da prekinu svaku saradnju sa Velikom Britanijom u vezi sa situacijom u BiH.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
JUSUF NURKIĆ: KOLIKO MORAŠ BITI JADAN DA PRETUČEŠ FADILA I AJŠU KOJI SU U OSMOJ GODINI ŽIVOTA I TO ZA PRVI DAN RAMAZANA

Dvoje povratnika večeras je transportovano do Doma zdravlja u Višegradu, a policija je u Omeragićima gdje je u toku uviđaj Pročitaj više

NIKŠIĆ TVRDI DA MU JE SDA DAVAO MILIONE KM DA BUDU U KOALICIJI S NJIMA

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić gostovao je večeras u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića. Sa popularnim voditeljom razgovarao je o aktualenim Pročitaj više

Pogledajte koje poznate ličnosti imaju završenu osnovnu školu, a ko ima diplome fakulteta

Iako su svoj život i karijeru izgradili zahvaljujući svom talentu u pjevanju, rijetko ko zna više o privatnom životu slavnih Pročitaj više

“Jelo bi se iz jedne tepsije, nisu se servirali tanjiri kao danas i nije se ovoliko bahatilo”

Posljednjih godina otežano hoda i služi se štapom, ali ga to ne sprječava da klanja i posti. Kaže kako ga Pročitaj više