„Heroj Rusije i istinski domoljub umro je od posljedica djelovanja ruskih izdajnika, a oborila ga je protozračna obrana ruskog Ministarstva obrane”

SVIJET
Podijelite sa prijateljima:

Ruska savezna agencija za zračni promet priopćila je u srijedu uvečer da je među deset poginulih u padu zrakoplova Embraer Legacy 600, koji se srušio u ruskoj regiji Tver, i osnivač i šef grupe Wagner Jevgenij Prigožin.

 

“Federalna agencija za zračni promet Rusije (Rosaviatsiya) pokrenula je istragu o padu zrakoplova ‘Embraer’ u regiji Tver, navodi se u priopćenju agencije, dodajući da se ime Jevgenija Prigožina također nalazi na popisu putnika oborenog aviona. avion”, objavila je državna novinska agencija Tass, a prenijela agencija Anadolu

Savezna agencija pokrenula je istragu o nesreći, javila je novinska agencija Tass.

Poslovni zrakoplov koji se srušio letio je iz glavnog grada Moskve za Sankt Peterburg.

Prigožin je dospio na naslovnice u lipnju kada je pokrenuo “oružanu pobunu” protiv ruskog vodstva, koju je brzo ugušio, javlaj Anadolu.

Priopćenje savezne agencije Rusije

-Među identificiranim tijelima poginulih putnika su i tijela Jevgenija Prigožina, odnosno osnivača ruske paravojne skupine Wagner i Dmitrije Utkin, njegovog zamjenika, navodi se u priopćenju u kojem se još dodaje kako će uskoro biti obavljeni genetski testovi.

Jedna od posljednjih fotografija Jevgenija Prigožina / Foto: Anadolu

U međuvremenu na Telegram kanalu Siva zona, koji je blizak ruskoj paravojnoj skupini Wagner, potvrđena je smrt utemeljitelja Wagnera Jevgenija Prigožina kojeg se naziva „Herojem Rusije i istinskim ruskim domoljubom koji je umro od posljedica djelovanja ruskih izdajnika“.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Prema navodima Sine zone, zrakoplov Embraer Legacy 600 s registracijskim brojem RA-02795, koji je pripadao Prigožinu, “oborila je protuzračne obrane Ministarstva obrane” iz Moskve.

Fenix-magazin/SIM/Anadolu

Mjesto pada zrakoplova u kojem je bio i Jevgenij Prigožin / Foto: Anadolu