Hrabri otac Muriz Memić jasno “dao na znanje”: “Spreman sam blokirati cijelo Sarajevo, ne mogu više slušati laži”

VIJESTI

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno suđenje u slučaju “Dženan Memić”. Nakon suđenja, otac ubijenog Dženana Memića, Muriz Memić komentirao je ročište.

“Osvrnuo bih se malo na Hasana Dupovca, koji je lagao i danas pokušava obmanuti sud.

Čuli smo u sudnici od više svjedoka da je 9. 2. skidao snimke sa kuće Šerifa Konjevića, 10. februara traži od suda dozvolu. 17. februara sud dostavlja naredbu da mogu skinuti snimke.

24. februara Mevludin Halilović, nadređeni Dupovcu, vraća naredbu sudu i kaže da nije realizirana. Znači, Hasan je sakrio snimke. 29. marta izdaje se nova naredba i skida se snimak sa kuće Šerifa Konjevića”, priča Memić.

Memić tvrdi kao da je sve to nelegalno.

“Hasan Dupovac je nelegalno skinuo snimke koje nismo vidjeli u sudnici. On govori da je to legalno, ali nije. Alisa mu je tu noć rekla, prvo da nije išao automobil iz pravca Aleje, da ga nije čula iza leđa, kasnije da ju je udarilo sleđa. Pa odakle je došao auto?

Josip Barić pravi zapisnik, koji je štur. Nije od Alise izuzeo tene i odjeću, a od Dženana je sve izuzeo. Josip Barić zapisuje da mu je Alisa rekla da ih 100 posto nije udario auto nego da ih je neko napao iza drveta”, dodao je Muriz Memić.

Zatim se osvrnuo na bivšu tužiteljicu Dalidu Burzić.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

“Dalida Burzić je otvorila istragu za ubistvo bez izjave Barića. Znala je da je ubistvo, a sad kaže da je Barić vodio istragu u krivom pravcu. Alisa joj je rekla da je ubistvo. Istraga koja se vodila protiv Barića, Dupovca i ostalih je vodio tužilac Sead Kreštalica i to je sve obustavljeno”, kazao je Memić nakon suđenja.

Istakao je da se i tužilac Sead Kreštalica nalazi u krivičnoj prijavi.

“Ovi ljudi moraju biti osuđeni. Doći će na red i Dalida Burzić. Ako Sead Kreštalica i Dalida Burzić ne budu procesuirani, ja sam spreman blokirati cijelo Sarajevo. Ne mogu više da slušam laži”, napomenuo je Memić.

Pogledajte šta je poručio Memić.