HVALA DOVIĐENJA: OVA IMENA NEĆEMO GLEDATI U POLITIČKOM ŽIVOTU VIŠE

VIJESTI

Opći izbori su prošli, a preliminarni rezultati koji se još uvijek broje donijeli su dosta zanimljivih imena koji bi mogli dobiti mandate u parlamentarnim klupama. Međutim, ima i onih koji su bili često u fokusu javnosti u proteklom mandatu, a nakon ovih izbora sa politikom su “završili”, barem za sada.

Kada je u pitanju Stranka demokratske akcije nekoliko zanimljivih imena koji su godinama obnašali funkcije, barem za sada, više nećemo gledati u političkom životu. Među njima su Halid Genjac, Safet Softić, Adil Osmanović, a neće biti ni Hameda Aljovića koji je završio na desetom mjestu za Skupštinu Kantona Sarajevo što nije dovoljno za ulazak.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Iz Naše stranke neće biti Neire Dizdarević i Damira Nikšića koji su bili zastupnici u Skupštini KS, dok iz SBB-a u politici više nećemo gledati Zvonka Marića, Sanelu Prašović-Gadžo i Dževada Poturka.

Kada je u pitanju Narod i pravda, iznenađujuće je da ni na jednoj listi nije bilo aktuelnog zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Vedrana Jakupovića.

Svi nabrojani nisu bili na listama ili nisu dobili dovoljan broj glasova za ulazak u skupštinske ili parlamentarne klupe piše Faktor.