I ovo smo dočekali, vjerovali ili ne u našoj zemlji: Svečano otvorili lift

Uz mnoštvo balona, onako svečarski, otvorili lift.

Samo u BiH: Nakon trotoara, kontejnera i asfalta, bankomata, sada svečano otvoren lift, piše Crna-Hronika.

Danas su svečanim presjecanjem vrpce i uz mnoštvo balona, onako svečarski, otvorili lift. Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković, direktor Doma zdravlja Hidajet Rahimić, te predsjedavajući Gradskog vijeća Nail Jusić ponosno su u ovoj izbornoj kampanji upriličili otvaranje lifta.

Podsjećamo sve atrakcije koje su otvorili bh. političari.

Bankomat.

Načelnica Jezera Snežena Ružičić poručila je da se već godina bori da Jezero dobije bankomat te da je već pet godina slala molbe svim bankama u okruženju, što ranije nije pronalazilo razumijevanje.

– Bankomat će biti od velikog značaja za cjelokupno stanovništvo opštine Jezero, pogotovo za stariju populaciju i penzionere jer će na lakši i jednostavniji način moći da podignu svoj novac – napisala je na Facebooku Ružičić.

Ružičić smatra da će bankomat olakšati život građana.

– Cilj ove usluge je da olakša svakodnevni život stanovništva i smanji dodatne troškove odlaska u susjedne općine radi podizanja novca. Također, ovo je stvaranje uslova za razvoj turizma i olakšavanje turistima da dođu do svog novca i utroše ga za usluge na području općine.

Građani BiH tokom godina navikli su na razne “svečanosti” povodom i više nego bizarnih događaja, pa ni otvaranje bankomata nije izuzetak.

Podsjetimo, u septembru 2018. godine svečano je otvoren prvi sloj asfalta dionice lokalne ceste Breza – Prhinje, a činu otvaranja je prisustvovao i imam lokalne džamije Amir-ef. Mukaća koji je učenjem dove blagoslovio otvaranje dionice.

Također, u oktobru 2020. godine u Kaknju je upriličeno svečano puštanje u funkciju E-kontejnera, namjenskog kontejnera za elektronski otpad. U Kaknju u Bosni i Hercegovini u utorak je upriličeno svečano puštanje u funkciju E-kontejnera, namjenskog kontejnera za elektronski otpad, objavljeno je na internet stranici Općine Kakanj. Građani su aludirali na ranije slučajeve svečanog puštanja u rad pločnika, stupova za uličnu rasvjetu itd, a osobito s obzirom na to da se bliže lokalni izbori.

Ipak, najviše pažnje izazvalo je svečano otvaranje trotoara ispred Predsjedništva BiH u Sarajevu u novembru 2016. godine. Tada je upriličen i svečani obilazak na kojem su prisustvovali tadašnji načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić sa saradnicima

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
EMOTIVAN PRIZOR: Bh. reditelj Danis Tanović podijelio snimak o opravku sina Orhana (VIDEO)

Djelimičan proces oporavka ovaj bh. reditelj je podijelio u kratkom videu. Bh. oskarovac i reditelj Danis Tanović na svom Instagram profilu podjelio Pročitaj više

SVE SPREMNO ZA GOSTE: Hotelijeri u Neumu najavljuju rekordnu sezonu, smještaj skuplji za…

Neumljani će 2022. godinu upamtiti i po dovršetku dva velika cestovna projekta: magistralne ceste Stolac – Neum i Pelješkog mosta. Pročitaj više

ANDREJ NIKOLAIDIS ZA SB: “Aleksandar Vučić je vrlo opasan. Fokus njegovog Srpskog sveta više nije ni Kosovo ni Crna Gora, nego dio Bosne i Hercegovine”

Aleksandar Vučić je opasan, vrlo opasan protivnik. Pogledajte šta je tip uspio: da mu Vašington dozvoli da preuzme Crnu Goru, Pročitaj više

ESAD DURAKOVIĆ NA PROTESTIMA U SARAJEVU: “Vi ste, gospodine Schmidt, na dramatično pogrešnom putu, vodite ovu zemlju ka etničkom sukobu i krvoproliću!”

Demokratski svijet i mi, građani ove zemlje, šokirani smo, gospodine Schmidt, vašim antidemokratskim mjerama i političkim nasiljem koje provodite u Pročitaj više