Kategorije
VIJESTI

I penzioneri će dobiti po 100 KM: Mladima otišlo 8,5 miliona, borcima će danas biti isplaćeno 21,5 miliona KM

Ministarstvo finansija Republike Srpske danas je na račune 215.590 boraca, ratnih vojnih invalida, članova porodica poginulih boraca, odnosno za korisnike porodične invalidnine u Srpskoj koji imaju rješenje nadležnog organa, isplatilo jednokratnu pomoć u iznosu od 100 KM.

Isplata je obavljena na osnovu spiskova iz evidencije Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite, saopšteno je iz Ministarstva finansija RS.

– Danas se nastavlja i isplata jednokratne pomoći od 100 KM za mlade u Republici Srpskoj. Zaključno sa 18. julom ove godine, na račune mladih je isplaćeno ukupno 8.456.900 KM. Elektronsku prijavu za jednokratnu pomoć je do sada podnijelo 116.132 mladih iz Republike Srpske i Brčko Distrikta.

Sredstva su obezbijeđena u rebalansu budžeta Republike Srpske za 2022. godinu, kao dio mjera koje imaju za cilj ublažavanje negativnih posljedica inflacije. U narednom periodu će, u skladu sa odlukom Vlade Republike Srpske o isplati jednokratne pomoći, po 100 KM dobiti i korisnici penzija – navodi se u saopštenju.