Iako je ozvaničena nova većina u ZDK, SDA nastavlja razgovore o formiranju nove vlade

VIJESTI

Nakon što su potvrđeni rezultati Općih izbora u BiH, sa osvojenih 11 madata u Skupštini ZDK, SDA je definitivno potvrdila da ostaje najjača politička stranka u ZDK. Građani su dali najveće povjerenje SDA na čemu smo im zahvalni i SDA ZDK će nastaviti voditi pozitivne procese u Kantonu što su građani prepoznali i nagradili sa većim brojem glasova nego što SDP i BHI-KF imaju zajedno, a koje se nameću kao predvodnici neke nove većine i tzv. „programske koalicije“.

– Jedini zajednički sadržilac te nove „programske koalicije“ je da izbace SDA iz vlasti u Kantonu i time ponište volju građana ZDK u trenutku kada je ZDK primjer dobre praske umnogim oblastima i definitivno najstabilniji kanton u FBiH. Koliko su programski motivisani govori i činjenica da su na prvim zajedničkim sastancima podijelili ministarstva i funkcije, što je objavljeno, ali ne i demantovano u medijima, pred novinarima opovrgli i kazali da će o tome kasnije odlučivati. Ove činjenice govore sve o toj tzv. koaliciji, odnosno interesnoj skupini, rekao je Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Uzimajući u obzir volju građana Kantona, povjerenje i obaveze koje su nametnuli pred nas, Kantonalni odbor SDA ZDK, uprkos određenim najavama većine, nastavljakonstruktivne razgovore o formiranju nove vlade kantona pred kojom će biti imperativ da nastavi pozitivne trendove i rad u interesu građana.