IBRAHIM (26), AVDO (28) I AMIR (20) LIŠENI SLOBODE JER SU PIJANI PROLAZNICIMA PSOVALI “SRPSKU MAJKU I CRKVU”

Ibrahim H. (26), Avdo H. (28) i Amir H. (20) iz Kladnja uhapšeni su sinoć u Gradišci jer su uz prisustvo alkohola iz automobila prolaznicima psovali “srpsku majku i crkvu”.

Kako “Nezavisne” nezvanično saznaju, u pitanju su tri brata, koji su imali alkohola u krvi, dok vozač, Ibrahim nije imao vozačku dozvolu.

Prolaznici su pozvali policiju i prijavili slučaj nakon čega je gradiška policija izašla na teren i privela ovaj trojac.

Iz Policijske uprave Gradiška su saopštili da su policijski službenici identifikovali i lišili slobode lica inicijala I.H., A.H. i A.H., svi iz Kladnja zbog počinjenog prekršaja po članu 8. Zakona o javnom redu Republike Srpske, vrijeđanje.

“Policijskoj stanici Gradiška, je sinoć oko 20,10 sati, prijavljeno da se u ulici Vojvode Živojina Mišića, grad Gradiška, čuje škripa putničkog automobila marke ,”Golf” i da tri lica iz vozila izgovaraju pogrdne riječi, te su na taj način kod građana izazvali osjećaj uznemirenosti.

Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici pronašli su, identifikovali i lišili slobode lica I.H., A.H. i A.H. zbog počinjenog prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru”, naveli su iz PU Gradiška.

Istakli su da je daljim radom po prijavi, utvrđeno da je putničkim vozilom marke “Golf” upravljalo lice A.H. pod dejstvom alkohola u organizmu, a prije sticanja prava na uprvljanje, te da je isti upravljajući vozilom naglo povećavao brzinu vozila, te izazvao prekomjernu buku i škripu usljed proklizavanja pogonskih točkova.

“Na osnovu izvršenih provjera u Registru novčanih kazni utvrðeno je da lice ima dug u iznosu od 6.110 KM. Policijski službenici su privremeno oduzeli putnički automobil, a protiv lica A.H. će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, dok su licima I.H. i A.H. zbog počinjenog prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru uručeni prekršajni nalozi”, saopštili su iz Policijske uprave Gradiška.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Poljski ambasador najavio ulazak Poljske u rat u Ukrajini. Odmah se oglasila ambasada

'Ili će Ukrajina danas braniti svoju neovisnost ili ćemo mi morati ući u ovaj sukob. Jer naše će glavne vrijednosti Pročitaj više

Ugostitelj iz Istre na mukama: ‘Kuharu nudim 2000 eura, a konobaru 1000 eura. Ne žele raditi!’

Ugostitelj iz središnje Istre požalio se Glasu Istre kako mu nedostaje radnika te je želio podijeliti svoje iskustvo u kojem Pročitaj više

BiH: Djevojčica (12) čekala dva sata da je doktor primi na pregled

Tužna priča iz zeničke Kantonalne bolnice u kojoj je 12-godišnja djevojčica Adela čekala puna dva sata kako bi je pregledali Pročitaj više

ŽELJKA CVIJANOVIĆ KOMENTIRALA ZAHTJEV SVOG KOLEGE IZ PREDSJEDNIŠTVA BiH: “Ako imovina nije entitetska, zašto traže da je se odreknemo?”

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović kaže da je "pitanje imovine jedna od mnogobrojnih antidejtonskih inicijativa koje se u BiH nastoje Pročitaj više