IMA STATUS OSUMNJIČENOG ZA NAPAD NA USTAVNI POREDAK BiH: SIPA ispitala Milorada Dodika

VIJESTI
Podijelite sa prijateljima:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dao je danas izjavu nadležnim organima u svojstvu osumnjičenog za rušenje ustavnog poretka BiH, zbog usvajanja zakona u Narodnoj skupštini Republike Srpske kojim u tom entitetu neće primjenjivati odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

 

Predsjednik RS dao je izjavu službenicima SIPA-e, u statusu osumnjičenog lica za krivično djelo napad na ustavni poredak BiH.

Dodik je dao izjavu u Banjaluci, u zgradi Vlade Republike Srpske.

Ranije je izjavu  dao i v.d. direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloš Lukić koji je potpisao ukaz koji mu je proslijedio NSRS, pišu Novosti.

NEMA RAZLOGA ZA OPTIMIZAM: Dodika saslušali pripadnici banjalučke kancelarije SIPA-e, nema status osumnjičenog…

Službenici SIPA-e ispitali su danas Predsjednik RS-a Milorada Dodika u statusu osumnjičenog lica za krivično djelo napad na ustavni poredak BiH, javio je danas srbijanski portal(?) Novosti.

U međuvremenu, sarajevski portal Istraga provjerio je ove navode beogradskog medija i došao do novih saznanja.

 

Prema informacijama Istrage, Dodik nije ispitan već saslušan u Banjoj Luci budući da on još uvijek nema status osumnjičenog u slučaju koji se odnosi na Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH u RS-u.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Dalje, prema informacijama Istrage, Dodika su saslušali pripadnici Regionalne kancelarije SIPA-e u Banjoj Luci, dok Centrala SIPA-e nije uključena u provjere.

Ovo saslušanje Dodika dolazi nakon što je Tužilaštvo BiH naredilo “provjere” protiv predsjednika RS i direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića u vezi suspendiranja odluka Ustavnog suda BiH sa teritorije manjeg bh. entiteta.