INFORMACIJE IZ REPUBLIKE SRPSKE: U izbornoj noći ukradeno 50.000 glasova uz teške ucjene i fizičke prijetnje posmatračima!

VIJESTI
Podijelite sa prijateljima:

Nakon saznanja da gubi izbore, Dodik je, prema izvoru BN televizije, dao nalog da moraju biti rezultati takvi da on pobjeđuje i da SNSD ima dominantnu ulogu i u Parlamentu BiH i u NSRS.

Da je Doboj grad slučaj kada su u pitanju izborne krađe potvrdilo se i ovih izbora, a u korak ga prati Zvornik i još neki drugi gradovi.

Od 107 biračkih mijesta u Doboju, prebrojano je 85, a Gradska izborna komisija je podnijela zahtjev CIK-u da izvrši novo pakovanje biračkog materijala na 10 biračkih mjesta, dok na 11 biračkih mjesta nisu se mogli čak ni objedinit rezultati, piše BN televizija.

Kako tvrdi izvor BN televizije, u Doboju su nestajali i zapisnici, a izborni materijal se nalazio u vrećema koje nisu zapečaćene, dok su kutije bile otvorene, što se može vidjeti i na fotografiji.

Identično se dešavalo i u Zvorniku, Prijedoru, Banjaluci, Mrkonji Gradu…

Takođe na pojedinim biračkim mjestima, ali i gradskim i opštinskim komisijama bili su prisutni i naoružani ljudi jedne privatne sigurnosne agencije, bliske vlasti.

“Da se desila drastična izborna krađa i da pripadnici SIPA-e već provode istražne radnje”, potvrđeno je i u MUP Republike Srpske.

Prema tom izvoru, istražne radnje pored Doboja, Zvornika obuhavatiće i Mrkonjić Grad, Prijedor i Banjaluku…, gdje također ima indicija da se tokom noći nešto čudno dešavalo s izbornim materijalom i pravljenjem zapisnika o rezultatima glasanja.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

U sve to je, prema tom izvoru, uključeno više bezbjednosnih službi i tužilaštvo BiH.

Kako nam tvrdi izvor iz MUP Republike Srpske, tokom prošle noći je izvršena akcija spašavanja Milorada Dodika, kome su, kako se tvrdi, sve lađe bile potonule, jer se nalazio pred porazom od kandidata opozicije Jelene Trivić.

Nakon saznanja da gubi izbore, Dodik je, prema izvoru BN televizije, dao nalog da moraju biti rezultati takvi da on pobjeđuje i da SNSD ima dominantnu ulogu i u Parlamentu BiH i u NSRS.

“Sve to je i urađeno i to na “prepad” u vrlo krakom periodu uz prijetnje posmatračima, ali i članovima biračkih odbora, a u sve je bila uključena i osoba, njemu bliska, koja je kontrolisala realizaciju te akcije”, tvrdi ovaj izvor.

O ovim izbornim nepravilnostima očekuje se i oglašavanje CIK-a.

Postoje ozbiljne sumnje da su preko izbornih komiisja štimani zapisnici onako kako odgovara kandidaatima vlasti, ali i listi SNSD-a u Parlamentu BiH i u NSRS, a da to ne odgovara iskazanoj volji glasača i da bi moglo doći i do ponavljanja izbornog procesa u Republici Srpskoj.

Kako saznaje BN televizija nisu samo poništavani listići opozicionih kandidata i njihovih listi, nego i nekih stranaka koje su sa SNSD-om bili u vlasti.

Prema nekim pokazateljima u izbornoj noći je “isparilo” preko 50 hiljada glasova.