IRFAN ČENGIĆ PROZIVA: “Ministre Forto, može li konačno da se natjera Vlada FBiH i nova ministrica da poštuje državne akte i…”

VIJESTI

Irfan Čengić, zastupnik SDP-a u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, oglasio se večeras na Twitteru gdje je prozvao državnog ministra Edina Fortu, ali i Vladu Federacije.

Naime, Čengić je retvitao 10 dana staru fotografiju Forte, ministra komunikacija i prometa sa federalnom ministricom prometa i komunikacija Andrijanom Katić iz Brčkog gdje je govorio o ubrzanja projekata, poput autoceste Tuzla – Brčko – Orašje i Vukosavlje – Brčko – Bijeljina.

“Ministre Edin Forto može li konačno da se natjera Vlada FBiH i nova ministrica da poštuje državne akte i smanji eko test. Jer za pet godina građani su opljačkani za preko 80 miliona KM koje nisu zapravo otišle u budžet već privatnim kompanijama.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Prošla Vlada FBiH je tolerisala kršenje državnih akata koje je sprovodio Denis Lasić kao ministar. Kao državni ministar bi se trebali potruditi da pljačka građana u jednom entitetu prestane i jer RS poštuje državne akte u ovom slučaju. Ako vam treba više info stojim na raspolaganju a ekipa CIN BiH odlične analize ima”, napisao je Irfan Čengić na Twitteru.