IVICA PULJIĆ, IZ WASHINGTONA: “Republika Srpska po 28 put piše UN-u. Dodik i društvo još nisu naučili kako se i kome upućuju ovakva pisma. Zato i završe u kanti za smeće…”

VIJESTI

Posljednja reakcija u nizu stiže iz Washingtona, odakle je bh. novinar Ivica Puljić komentirao najnovije pismo Dodikovog režima.

-Republika Srpska po 28 put piše UN-u. Sjednica o BiH je zakazana u srijedu. Drvlje i kamenje na OHR i Schmidta, potpora Daytonu uz poruku da nitko ne ugrožava mir u BiH. Sarkazam me navodi na zaključak da će ovaj izvještaj pročitati samo predstavnici Srbije i Rusije jer je napisan na ćirilici, poručio je Puljić.

Slika

 

-Zanimljivo je da se uopće ne spominje produžetak mandata za EUFOR. Inače, po 28 put moram zaključiti da Dodik i društvo još nisu naučili kako se i kome upućuju ovakva pisma. Zato i završe u kanti za smeće, zaključio je Puljić.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Podsjetimo, Vlada Republike Srpske usvojila je 28. izvještaj Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija koji je, u ime tog bh. entiteta kao potpisnice svih aneksa koji čine Dejtonski sporazum, generalnom sekretaru UN-a i zemljama članicama Viječa sigurnosti uputio predsjednik Vlade tog bh. entiteta Radovan Višković.

Posebno je zanimljiv treći dio Izvještaja u kome se naglašava da “bezbjednost u BiH nije ugrožena uprkos neodgovornoj retorici pojedinih bošnjačkih političara, te da je uzbunjivanje javnosti zbog bezbjednosne situacije u BiH ciničan politički trik”. Takođe se navodi da Republika Srpska dosljedno isključuje svako pribjegavanje nasilju i da nema planove za otcjepljenje.

(SB)