IVICA TODORIĆ OGORČEN, ALI I UVJEREN: “Oteli su mi ‘Agrokor’, ali platiće mi Hrvatska za to; Ja imam 100 posto…”

VIJESTI

(…) čisti slučaj, znači, ja ću 101 posto dobiti tu presudu.

“Bivši vlasnik ‘Agrokora’, nekada jedan od najbogatijih ljudi u regionu Ivica Todorić kaže da je 101 odsto uvjeren da će dobiti spor protiv države Hrvatske, koja mu je na kriminalan način otela kompaniju.

Nakon što je nedavno pao i ključni dokaz, kada je u slučaju “Agrokor” sud izuzeo kao nevalidan izvještaj o vještačenju, Todorić je proglasio pobjedu i najavio da će formirati stranku i da će se na parlamentarnim izborima naredne godine kandidovati za premijera. Na pitanje kako je moguće da u zemlji EU neko dođe i otme nešto nekome, Todorić se slaže da to nije moguće, da je zato tužio i da će dokazati da mu je “Agrokor” otet neosnovano.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

“Ja imam 100 posto, čisti slučaj. Znači, ja ću 101 posto dobiti tu presudu”, uvjeren je Todorić i dodaje da je njihov plan bio da on njima privatno preda kompaniju. “Znači, privatno, nikakve veze sa državom. Zato je i ta grupa (Borg) napravljena koja nije imala veze sa državom”, navodi Todorić za Tanjug.

Kada su, kaže, sve pripremili, krenuli su protiv njega prvo sa medijskim pritiskom, da se sprema dogovor Bruxellesa i Moskve, da Todorić nije platio ovo, da dužan je ono, da je sve propalo.

U tom trenutku kod njega je došla i tadašnja potpredsjednica Vlade i rekla: “Todoriću, ja sam došla, ti ćeš svoju imovinu prepisati kod nekakvog notara… i ti se miči”.

 

 

SLOBODNA BOSNA