IZETBEGOVIĆ: KAKO JE NOVALIĆ NA VLASTI PLATE SU VEĆE!

Kada jednog prestanu neki problemi Aide, Dite, kada prestanu penzioneri da se bune, ratni vojni invalidi, kada se to smiri, kada nemate taj pritisak, znači da je to proradilo.

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović na tribini održanoj u Livnu iznio je niz hvalospjeva na račun premijera Federacije Fadila Novalića koji je, kako za njega priča njegov predsjednik partije, zapravo jedan veliki heroj i spasitelj koji se ukazao u većem bh. entitetu.

Izetbegović je izjavio kako “smo imali odgovor na pandemiju, zdravstveni dio, ekonomski dio”.

Više zaposlenih nego prije pandemije
Potom je iznio podatak kako danas “imamo 10.000 više zaposlenih nego onog dana kada je krenula pandemija”.

– Izgubili smo 33.000 zaposlenih i postepeno smo ih vratili i dodali još 10.000 dodatno. Budžeti su 33 posto veći, uvećani u vrijeme kada je Novalić preuzeo vlast. 33 posto su visočije plaće, odnosno primanja u odnosu na dan kada je Novalić preuzeo vlast – izjavio je Izetbegović i dodao:

– Najbolji bubreg, jetra i pankreas je onaj za koji ne znate da postoji, jer vas ne boli.

Lider SDA je potom govorio i o ratnim vojnim invalidima, te rudarima.

– Kada jednog prestanu neki problemi Aide, Dite, kada prestanu penzioneri da se bune, ratni vojni invalidi, kada se to smiri, kada nemate taj pritisak, znači da je to proradilo, da su riješeni penzioni fondovi, da su riješeni problemi sa ratnim vojnim invalidima, da su riješeni problemi sa rudarima, kada prestanu da vam prijete, da pale zgrade, napadaju, kamenjaju i tako dalje. Sve je to jedno po jedno riješeno – rekao je Izetbegović.

U FBiH viša plaća nego u RS kod Dodika
On je potom rekao kako je najveći porast izvoza, najveći porast turizma, 70 posto dobra i indirektnog dobra se prikupi tamo gdje su Bošnjaci, gdje se mi nešto pitamo.

– Tri četvrtine goriva se tu potroši. To je direktni znak ekonomskog života. Moglo bi to bolje i lijepo bi bilo da je bolje, ali ako je plaća, odnosno primanja u Federaciji 20 posto visočija nego u RS, kod Dodika, i ako je u Sarajevu visočija plaća nego u Beogradu i ako je 40 posto visočija nego u Makedoniji, ovdje gdje je Novalić, onda nećemo reći da je dobro, nego ćemo reći da nije tako loše s obzirom na sve te kugle koje imamo na nogama i sve te kočničare – izjavio je Izetbegović u Livnu.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
NENAD STEVANDIĆ PROVOCIRA: “RS je dokaz da je referendum za nezavisnost Bosne i Hercegovine bio nelegalan”

"Referendum i glasanje je provedeno nezakonito, jer jedan čitav narod nije u tome učestvovao", kaže Stevandić Tokom rasprave na drugoj Pročitaj više

(VIDEO) BRANKA IZ ZVORNIKA SPASILA ŽIVOT NIHADI IZ KALESIJE NAKON ŠTO JE DONIRALA ORGAN POGINULOG SINA

U Podcastu Jedan sat N1 televizije ispričana je nevjerovatna životna priča Branke Vasiljević Todorović iz Zvornika i Nihada Hamzić iz Pročitaj više

EFENDIĆ REAGOVAO NA PORUKU LIDERA SDA: “Ne znam na čemu Izetbegović temelji izjavu kako očekuje da će…”

Naš stav je da imenovanje vlade treba biti riješeno identično kao i na državnom nivou gdje vladu imenuje Predstavnički dom Pročitaj više

“TO JE JADNO…”: Ivana Marić u nevjerici nakon istupa Bakira Izetbegovića…

U obraćanju nakon sjednice Glavnog odbora SDA, predsjednik stranke Bakir Izetbegović ponovo je uzburkao javnost. Ne stišavaju se reakcije na Pročitaj više