IZETBEGOVIĆ NA SKUPU U ŽIVINICAMA: “POVEĆAT ĆEMO PLATE I PENZIJE, SLIJEDI NAPREDAK BIH”

Stranka demokratske akcije (SDA) svoje predizborno predstavljanje javnosti putem skupova počela je večeras javnim događajem u Živinicama. Tom prilikom, potencijalnim biračima su predstavili kandidate za predstojeće izbore te kandidata za člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Večerašnjem skupu u Živinicama prisustvovalo je nekoliko hiljada građana, koji su imali priliku detaljno se upoznati sa konceptom budućeg djelovanja SDA. Najveću pažnju prisutnih privukao je kandidat za člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, koji je kazao da ne postoji alternativa sposobna da zamijeni SDA.

“Krećemo iz Živinica i Tuzlanskog kantona, gdje žive vjerni radnici i hrabri radnici, ljudi od inicijative koji ne pitaju šta su dobili od svoje države, već šta su joj dali”, kazao je lider SDA.

Izazvavši ovacije brojnih prisutnih, Izetbegović je nastavio s riječima da SDA istinski vjeruje u jednakost ljudi, poštujući sve one kojima BiH znači.

“Ne postoji ništa što je ovu zemlju i ovaj narod pogodilo, a da SDA nije našla način da ih odbrani i zaštiti. I protekla dva mandata je bilo tako, posebno ovaj posljednji. Unatoč blokadam, pandemiji i finansijskoj krizi, Novalićeva vlada je napravila jasan napredak u rješavanju statusa boraca, penzionera i socijalno ranjivih grupa. Nema više štrajkova, a broj zaposlenih je povećan za 67.000. Imamo i pozitivan trgovinski bilans, što smo nekada mogli samo sanjati”, naveo je Izetbegović.

Osvrnuo se i na izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je kazao prije nekoliko dana kako je njegova država prestigla BiH po visini plaća.

“Srbija koja ima nacionalni konsenzus i koja nije imala nacionalna razaranja, trudi se da sustigne BiH. Mehanizacija koja u ovoj zemlji vuče sve bitno još uvijek ima visočija primanja od susjedne Srbije, ali nas usporava Dodikova politika konflikta koja rastjeruje investitore”, ustvrdio je Izetbegović.

Građanima je energično poručio da slijedi napredak Bosne i Hercegovine.

“Obećat ću vam dvije stvari. Ako održimo stabilnost u zemlji, obećavam vam povećanje plata i penzija za 50 posto. Drugo, osigurat ćemo sva potrebna sredstva i završiti veliki dio autoputa Tuzla-Brčko-Orašje, kako bi se išlo brže i ekonomičnije do Evropske unije”, kazao je Izetbegović.

Istaknuo je da je BiH zemlja života, u kojoj izviru rijeke i žive vitalni i talentovani ljudi. Za Bošnjake je kazao da su dobronamjeran narod, koji nikada nikoga nije napao, niti se svetio.

“Susjedne zemlje su od Bosne kroz historiju imale samo dobro i korist. Stotine hiljada Bosanaca i Hercegovaca su pojačale populaciju Srbije, a naročito Hrvatske. Bosna je dala predsjednike, privrednike, intelektualce, umjetnike i vrhunske sportiste. Nikada se nismo miješali u unutrašnje pitanje susjeda, niti smo prisvajali što je njihovo. Vrijeme je da i oni prestanu to da rade. Vrijeme je da se 27 godina nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma riješe pitanja naše imovine i trošenja plodnog potencijala i markiranja granica, koje su postojale i postojat če još hiljadu godina sigurno”, naglasio je Izetbegović.

Sa skupa na živiničkom bulevaru, kojem je prisustvovao i veliki broj simpatizera te članova stranke, poruke javnosti poslali su još i istaknuti članovi SDA Senad Bratić, Edin Ramić, Mirsad Zaimović Denijal Tulumović. Istaknuli su jedinstveno da stabilna SDA čini i stabilnu državu Bosnu i Hercegovinu, kao i da su njeni članovi čuvari domovine.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
NENAD STEVANDIĆ PROVOCIRA: “RS je dokaz da je referendum za nezavisnost Bosne i Hercegovine bio nelegalan”

"Referendum i glasanje je provedeno nezakonito, jer jedan čitav narod nije u tome učestvovao", kaže Stevandić Tokom rasprave na drugoj Pročitaj više

(VIDEO) BRANKA IZ ZVORNIKA SPASILA ŽIVOT NIHADI IZ KALESIJE NAKON ŠTO JE DONIRALA ORGAN POGINULOG SINA

U Podcastu Jedan sat N1 televizije ispričana je nevjerovatna životna priča Branke Vasiljević Todorović iz Zvornika i Nihada Hamzić iz Pročitaj više

EFENDIĆ REAGOVAO NA PORUKU LIDERA SDA: “Ne znam na čemu Izetbegović temelji izjavu kako očekuje da će…”

Naš stav je da imenovanje vlade treba biti riješeno identično kao i na državnom nivou gdje vladu imenuje Predstavnički dom Pročitaj više

“TO JE JADNO…”: Ivana Marić u nevjerici nakon istupa Bakira Izetbegovića…

U obraćanju nakon sjednice Glavnog odbora SDA, predsjednik stranke Bakir Izetbegović ponovo je uzburkao javnost. Ne stišavaju se reakcije na Pročitaj više